Roope tinttasi Pikkuhuuhkajien voittomaalin Maltalla

Pikkuhuuhkajat jatkoivat voitonkulkuaan EM-karsintaottelussa kaatamalla tiistaina Maltan Corradinossa lukemin 2-1 (2-0). Suomen maalinteon aloitti Lauri Dalla Valle, ja voittomaalin niittasi kukas muu kuin juuri TPS-paitaan palannut Roope Riski.

Ottelu alkoi Suomen osalta lupaavasti ja myös tulosta tuli maalin muodossa pikaiseen tahtiin. Lauri Dalla Valle pääsi ensimmäisenä FC Hongan Rasmus Schüllerin keskitykseen kiinni ja ohjasi pallon suoraan ilmasta ohi Maltan maalivahti Daniel Balzanin jo 10. minuutin kohdalla.

Ensimmäisen puoliajan edetessä tilanteet kentällä hieman tasaantuivat ja myös armoton helle alkoi hiukan näkyä tempossa. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Suomi junttasi elintärkeään 2-0-johtomaalin. Roope Riski haistoi mainiosti vastustajan syötön maalivahdille, pääsi väliin ja siirsi pallon kylmästi roopemaiseen tapaan pussin pohjalle.

– Se maali tuli hyvään paikkaan. Olosuhteet olivat todella kovat ja Malta pääsi välillä vähän hallitsemaan, Suomen päävalmentaja, entinen TPS-koutsi, Mika Laurikainen kiitteli.

Toisella puoliajalla Suomi sai lisää valoa voimasuhteisiin, kun isäntien Marc Scerri sai punaisen lapun 56. minuutilla. Hän taklasi törkeästi Schülleriä ja voitto oli suorastaan tarjottimella.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Maltan Terence Vella kavensi vähän kuin puskista ja tuurilla 1-2:een.

– Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan ja kolme pistettä saatiin. Tyytyväinen pitää olla myös parantuneeseen hyökkäyspeliin ja siihen, että molemmat hyökkääjämme tekivät maalin, Laurikainen summasi.

TPS-pelaajista siis koko matsin voittomaalin tekijä Roope Riski painoi 81. minuutille asti antaen tilaa viimeisille minuuteille Juho Lähteelle. Keskikentän Petteri Pennanen painoi täydet minuutit, mutta Juho Lehtonen joutui tyytymään istumaan vaihtopenkillä koko ottelun ajan.