TPS taipui lopussa – KPV ajoi erikoistilanteilla ohi (kooste)

TPS kärsi lauantaina todella kirvelevän kotitappion KPV:lle lukemin 2-3. Ottelu oli kaikkiaan melko kummallinen tapahtuma, sillä TPS hallitsi palloa ja kenttätapahtumia, mutta KPV jyräsi lopussa erikoistilanteilla ohi. TPS:n valmistautuminen koki kovan kolauksen ottelun aattona, kun peräti kolme avauskokoonpanon miestä joutui jättäytymään viime hetkillä pois. Puolustaja Miro Tenho kulki Paavo Nurmen Stadionilla kyynärsauvoilla ja Riku Sjöroos sekä Niklas Blomqvist olivat vatsataudin kourissa. Päävalmentaja Mika Laurikainen ei selitellyt tappiota kuitenkaan poissaoloilla.

– Pelasimme mielestäni ihan hyvän ottelun. Hallitsimme kenttätapahtumia ja loimme niin paljon tilanteita, että voitto oli ihan omissa käsissä. Ottelun loppu oli tietysti ihan katastrofi, Laurikainen huokaili.

KPV:n uusi päävalmentaja Jarmo Korhonen oli luonnollisesti hieman toisenlaisella tuulella ottelun jälkeen.

– Hävisimme Hakalle lisäajalla, mutta nyt se saatiin kuitattua. Olen ollut joukkueen kanssa kaksi viikkoa ja osa pelaajista on ennestään tuttuja, osa ei. Saimme hyvää puolustuspään oppia ja totta kai tämä oli äärimmäisen tärkeä voitto loppukautta ajatellen, Korhonen myönsi.

KPV meni ottelun 16. minuutilla johtoon kulman jälkitilanteesta. Ville Luokkala vispasi pallon luukulle ja Irakli Sirbiladze runnoi pelivälineen sisään.

TPS ei maalista pahemmin hämääntynyt, vaan jatkoi omaa peliään. Mikko Hyyrysellä oli KPV:n johdon jälkeen kaksi loistavaa maalipaikkaa, mutta ensin sinänsä hyvä zippi suuntautui vähän yli ja toisen tilanteen KPV-vahti Joonas Myllymäki torjui suorastaan ilmiömäisesti.

Palloseuran sinnikkyys palkittiin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Pallo pyöri erikoistilanteen jälkeen KPV:n maalilla ja kimmahti boksin oikeaan kulmaan. Sami Rähmönen lähetti vastapallon kohti KPV:n maalia ja pallo lirui lopulta KPV-pakiston kautta sisään.

TPS tuli ahnaasti myös ottelun toiselle puoliajalle. Ilari Mettälä näytti ratkaisijan kykyjään kärjessä, voitti kaksinkamppailin ja upotti pallon oikeaan alakulmaan 67. minuutin kohdalla.

Turkulaisyleisö laskeskeli ottelun lopussa minuuttia ja odotteli lopullista ruoskaniskua. Toisin kuitenkin kävi. KPV sai 86. minuutin kohdalla ottelun 8:nnen kulmansa. Mike Banner nosti pallon jälleen TPS:n maalin eteen ja Henri Myntti pääsi jokseenkin vapaasti puskemaan 2-2-tasoituksen.

Tämän jälkeenkin TPS:llä oli kaksi paikkaa ratkaista ottelu vielä nimiinsä. Toisella kerralla KPV-puolustus siivosi pallon aivan maaliviivalta.

Mutta myös KPV janosi täyttä pistepottia ja sen lopulta myös sai. Luokkala yritti keskeltä läpi ja joutui TPS-puolustuksen kaadettavaksi aivan rangaistusalueen rajalla. Se, tapahtuiko rike alueen sisällä, onkin sitten toinen toinen juttu. Joka tapauksessa pallo pistettiin pilkulle. Kokenut Myntti kesti hermopaineen ja latasi pallon verkon uumeniin.

– En lähde kommentoimaan, oliko se pilkku vai ei. Joka tapauksessa tällainen loppu harmittaa koko joukkueen puolesta. Tiedän, että kopissa istuu tällä hetkellä aika hiljaisia miehiä, Laurikainen vielä manasi.