Ykkösen yläloppusarjan ottelu: TPS – VPS 1-3 (0-2)

TPS – VPS 1-3 (0-2)

7. Steven Morrissey 0-1
24. Samba Sillah 0-2
49. Kalle Taimi 1-2
86. Sebastian Strandvall 1-3

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen (46 min 35 Joonas Sundman) – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga (88 min 4 Rasmus Holma) – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 23 Joakim Latonen – 22 Kasper Hämäläinen – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (62 min 45 Serge Atakayi)

Erotuomari: Mattias Gestranius

Pelipaikka: Veritas Stadion

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Ottelun ratkaisu

”Ollaan kaikki pettyneitä tähän tulokseen, mutta ei nyt ole aikaa sääliä, vaan nyt pitää mennä heti eteenpäin. Sarjaa on vielä kaksi kierrosta jäljellä, mitään ei ole vielä ratkaistu. Peli, varsinkin alku, oli erittäin vaikea. VPS pisti pitkiä ja koitti houkutella meitä kimppuun. VPS voitti ottelun alussa palloja, pääsi taskuihin, pääsi hyökkäämään ja teki ne kaksi nopeaa maalia. Me olemme olleet erityisen hyviä kakkospalloissa, mutta nyt ei päästy niihín kiinni niin hyvin. Myöskään ensimmäiset syötöt eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Me emme pystyneet lopulta nousemaan niiden kahden maalin jälkeen, vaikka paikkojakin siihen oli”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tuskaili. 

Arvio omasta joukkueesta

”Muutin toiselle jaksolle asioita, saimme pelaamiseen leveyttä lisää. Pääsimme myös paremmin kakkospalloihin ja VPS alkoi vetäytyä taaksepäin. Joukkue pelasi muutenkin toisen jakson ihan hyvin, mutta Sebastian Strandvallin vaparimaali oli viimeinen niitti. Totta kai joukkueelle sattuu välillä tällaista pitkässä juoksussa. Joukkue on pelannut seitsemän erittäin hyvää peliä, nyt oli todella laadukas jengi vastassa, en näe isossa kovin suurta ongelmaa pelissämme. Tämä peli vaan pitää nollata ja siirtää tähtäin torstain EIF-peliin”, Johansson painotti.

Arvio vastustajasta

”VPS on laadukas joukkue, jolla on isot, kokeneet ja röyhkeät hyökkääjät. VPS pystyi hyödyntämään näitä vahvuuksia nyt meitä vastaan. Pelasimme kolme kertaa tällä kaudella vastakkain. Ensimmäinen kohtaaminen täällä päättyi tasan, vaikka hallitsimme sitä peliä. Toisen veimme Vaasassa ja nyt oli VPS:n vuoro voittaa. Nämä ovat tasaisia pelejä”, Johansson alleviivasi.

TPS-pelaajan kommentti

”Ei tultu yhtä väkevällä jalalla peliin kuin Vepsu, he pääsivät rokottamaan heti alkuun ne maalit. On paha antaa heti kaksi eteen, mutta oli meilläkin avausjaksolla paikkoja. Toisella jaksolla oli hyvä taistelua, mutta olisi pitänyt tehdä enemmän, tänään ei vaan riittänyt. Vaihtaisin sen oman maalini kolmeen pinnaan koska tahansa.

Me lähdemme hakemaan nyt kolmea pinnaa molemmista lopuista peleistä. Pitää muistaa, että tässä vaiheessa kautta kaikki vastustajat ovat kovia ja myös yllätyksiä voi tulla”, kauden avausmaalinsa pyssyttänyt Kalle Taimi muistutti.

Päivä osuma

Kalle Taimi jysäytti kauden avausosumansa kreivin aikaan ja poikkeuksellisen komeasti. Taimen huima kanuuna painui tolpan kautta VPS:n maaliin perukoille heti toisen puoliajan alussa. Upea veto käynnisti TPS:n aggressiivisen takaa-ajon, joka jäi valitettavasti kuitenkin torsoksi. TPS yritti painaa peliä tasoihin, paikkojakin siihen oli, mutta VPS-puolustus kesti urhollisesti.

Taimen maali sai alkunsa keskeltä, kun Elmo Heinonen syötti Joakim Latoselle, joka taas jatkoi pallon Albijon Muzacille. Tämä leikkasi hieman keskemmälle ja syötti puolestaan Joonas Sundmanille. Pallo ajautui kuitenkin oikeaan laitaan Taimelle, joka antoi palaa sydämensä kyllyydestä.

Sydän Pelissä

Juhani Pikkarainen on pelannut joukkueensa keskuspuolustuksessa todella vahvaa loppukautta. Hän on ollut ilmatilan herra oikeastaan kaikissa TPS:n voitto-otteluissa alkusyksyn ajan. VPS-ottelu oli poikkeuksellisen vaikea, mutta hyvin Pikkarainen sai taas päätään väliin. Hän on lisäksi erinomainen pelaaja jalallaan. Pikkarainen otti myös niittiä vastaan, mutta nousi aina vaan jaloilleen uudestaan. VPS:n kokenut hyökkäyskaarti piti koko Tepsin pakiston perjantaina varsinkin ottelun alussa todella ahtaalle, mutta taisteluhengestä homma ei jäänyt kiinni. Pikkaraisella oli tappiosta huolimatta TPS-sydän vahvasti pelissä.

Lisää uutisia