Ykkösen ottelu: TPS – IF Gnistan 3-0 (1-0)

TPS – IF Gnistan 3-0 (1-0)
23. Ilari Mettälä 1-0 (rp)
66. Mettälä 2-0
82. Serge Atakayi 3-0

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 35 Joonas Sundman – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 22 Kasper Hämäläinen (86 min 2 Alim Moundi) – 23 Joakim Latonen (76 min 20 Jesper Karlsson) – 16 Albijon Muzaci (85 min 9 Oskari Jakonen) – 24 Ilari Mettälä (67 min 21 Elmo Heinonen) – 45 Serge Atakayi 
Erotuomari: Jari Järvinen
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Taas ammattimainen ja hyvä peli koko joukkueelta, tehtiin oikeita juttuja tänään ihan alusta lähtien. Albi (Albijon Muzaci) pelasi ennen avausmaalia loistavasti tilanteen loppuun asti, alkukaudella se tilanne olisi ehkä päättynyt jotenkin muuhun. Saatiin siitä pilkku ja Ilu (Ilari Mettälä) laittoi varmasti pallon sisään. Meillä oli ottelun alusta asti erinomainen kontrolli pelissä. Meillä oli alussa todella kova prässi, joka tehosi, mutta ei sitä pysty koko ajan pitämään yllä. Saatiin toisen jakson alkuun muistutus siitä, kun ote herpaantui reiluksi kymmeneksi minuutiksi. Gnistan pystyi luomaan jotain pientä painetta, ei mitään vaarallisempaa, mutta se oli varoitus meille. Selvittiin siitä eteenpäin ja 2-0-maali oli lopullinen ratkaisu. Samba (Benga) uskalsi juosta ja Ilu löi pallon sisään hienon kuvion päätteeksi. Itseluottamus ja kontrolli palasi, ei voittajasta ollut sen jälkeen enää epäilystä”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summasi pelin jälkeen.

Arvio omasta joukkueesta: Olen todella tyytyväinen jälleen, mutta tämä oli vain yksi matsi. Olemme tehneet nyt vähintään kaksi maalia seitsemässä peräkkäisessä ottelussa, joten onhan kurssi kääntynyt. Ja kun saatiin vahvistettua joukkuetta, sen suunnan pitikin kääntyä. Olen iloinen, että saatiin Serge (Atakayi) todella edullisesti meille, tunnen hänet jo vähän pidemmältä ajalta. Hän on vapautunut tietynlaisesta taakasta ja peli kulkee. Hieno maali taas tänään. Myös Kappe (Kasper Hämäläinen) on ollut ja oli taas erittäin vakuuttava. Meillä on ihan eri pelirohkeus kuin alkukaudesta. Nyt tehdään yksinkertaisesti asioita oikein koko joukkueen voimin”, Johansson painotti.

Arvio vastustajasta: ”Gnistan oli viimeksi kun kohdattiin sarjan kärjessä ja me taas ihan toisessa päässä taulukkoa. Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Gnistan on tehnyt edelleen paljon maaleja, joten oli iso asia pitää heidät nollilla. Gnistan ei pystynyt nyt luomaan oikein vaarallisia hyökkäyksiä ja pystyttiin pitämään heidän aikan täydellisesti poissa maalipaikoilta”, Johansson kiitteli.

TPS-pelaajan kommentti: ”Aika samanlainen matsi kuin viimeksi MuSan kanssa. Aloitettiin tosi vahvasti, mutta kyllä me oltiin vahvoja koko ottelun. Toisen puoliajan alussa meillä oli 10-15 minuuttia vähän pakka sekaisin puolustaessa. Siinä Gnistan vähän pääsi paineistamaan meitä. Saatiin oma peli ja pelirytmi taas sen jälkeen päälle, eikä siinä jäänyt enää mitään seliteltävää, oltiin niin paljon loppujen lopuksi parempia”, TPS:n keskikentällä tuttuun tapaan raatanut Atte Sihvonen paketoi pelin.

Päivä osuma: TPS:n 2-0-osuma ja päivän upein kuvio. Palloseuran pojat sahasivat ja jauhoivat Gnistanin pakiston täysin kahville. Samba Benga otti Gnistan-pelaajan löysän puskun vastaan alimpana pelaajana ja lähti sen jälkeen rohkeasti nousemaan. Benga pujahti ohi kahdesta helsinkiläispelaajasta ja siirsi pallon oikealle Kasper Hämäläiselle. Kappe lähti purjehtimaan pallon kanssa oikeaa laitaa pitkin ja hän käytti pelivälinettä välillä Atakayilla. Hämäläinen porhalsi edelleen eteenpäin löytäen upealla syötöllä keskellä päivystäneen Ilari Mettälän. Jo pilkulta pallon kertaalleen verkkoon upottanut Mettälä teki hienon harhautusliikkeen ja painoi pallon vasurilla takanurkkaan. TPS:llä alkoi olla tukeva ote voitosta tämän upean osuman jälkeen.

Sydän Pelissä: Päävalmentaja Tintti Johansson ylisti Serge Atakayin panosta ottelun jälkeen. Pitää muistaa, että jo todella pitkään huipulla ollut Atakayi on vasta 22-vuotias nuorukainen. Päävalmentaja Johansson puhui myös tietynlaisesta taakasta ja ylisuurista odotuksista, mutta nyt tuntuu siltä, että hänen pelinsä on vapautunut ja jalka liikkuu. Hän tulitti juuri ennen Palloseuran toista maalia muutaman sentin ylänurkasta ohi. 3-0-maali painui sitten komeasti etukulmasta sisään. Itseluottamus on noussut humisten muutaman vähän vaisumman kauden jälkeen ja tänään oli kaiken kukkuraksi vielä sydän erityisen hienosti pelissä.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=nuMEaz-bBJU

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia