Ykkösen ottelu: RoPS – TPS 0-1 (0-1)

RoPS – TPS 0-1 (0-1)

45. Albijon Muzaci 0-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen (27 Bamba Kalabatama) – 4 Rasmus Holma – 15 Samba Benga – 2 Alim Moundi (v) (38 min 8 Kalle Taimi) – 6 Atte Sihvonen (v) – 25 Santeri Pohjolainen (87 min 20 Jesper Karlsson) – 18 Sonny Hilton – 23 Joakim Latonen (68 min 28 Severi Pöysä) – 16 Albijon Muzaci
Erotuomari: Pietu Niinimäki
Pelipaikka: Rovaniemen keskuskenttä

Ottelun ratkaisu:
”Tulipa tärkeät pisteet, tärkeä voitto. Täytyy tänään erikseen nostaa hattua joukkuehengelle ja asenteelle. Taistelu oli mahtavaa, vaikka jouduttiin tekemään pakkovaihtoja. Nuori penkki vastasi huutoon tänään. Sonny Hilton pelasi varmaan 3-4 eri pelipaikalla. Jepalla (Jesper Karlsson) oli ongelmia pohkeen kanssa, mutta hän suorastaan vaati päästä lopussa kentällä. Aloitettiin peli hyvin, mutta ollaan edelleen vähän herkkiä ja varovaisia kentällä”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson listasi.

Arvio omasta joukkueesta:
Santeri Pohjolainen oli loistava, hän on ollut epäonninen peliajan suhteen. Hän on harjoitellut hyvin alusta asti, uusi sopimus julkaistiin juuri. Se häneen kohdistunut taklaus oli aivan älytön. Kun tulee niin iso pelaaja ilman kontrollia päälle, niin siinä on iso vaara. Santerilla kävi tänään tuuri. Nähtiin Jonin (Daly) kanssa, että toisen jakson asetelma oli sellainen, että Bamban (Kabamba Kalabatama) vahvuudet näkyvät. Hänen vahvuutenaan on muun muassa juosta ja prässätä. Hän käytti näytönpaikkansa hienosti. Myös Severi Pöysä teki hienon sisääntulon. Hänellä ei ole ollut pelejä, kun reservit eivät ole päässeet pelaamaan. Oli varmasti vaikea tulla sisään siltä pohjalta. Kalle Taimi saatiin vähän puskista kentälle. En olisi jossain muissa olosuhteissa ottanut häntä edes mukaan Rovaniemelle. Hän näytti, että peliälyä ja rutiinia on. Kalle painoi topparina ja laidalla erittäin hyvin. Tiesin, että Jokke (Latonen) ei pysty pelaamaan koko matsia, mutta hän on kuntoutumisen suhteen hyvässä aikataulussa. Hän on ollut koko ajan todella positiivinen ja siksikin toipumisen suhteen etuajassa. Jokke oli erinomainen avausjaksolla”, Johansson alleviivaa.

Arvio vastustajasta:
”RoPS yllätti meidät, he olivat tehneet muutoksia. He pääsivät rakentamaan peliä vähän yllättävällä tavalla, mutta kunnon maalipaikat jäi vain yhteen. Vähän muutettiin sen jälkeen muotoa, tiedettiin että niiden pakko nousta ja hyökätä. Pelattiin niiden muutosten jälkeen toisella jaksolla erittäin hyvin”, Johansson kiitteli.

TPS-pelaajan kommentti:
”Ei ole ikinä helppo tulla Rolloon pelaamaan. Olen ylpeä kaikista äijistä, että jaksoi painaa pitkän reissun jälkeen täysillä. Kiva itsekin olla taas kunnossa, tuli ihan hyvä passi Albille (Albijon Muzaci), että saatiin se maali siihen avausjakson loppuun. Otettiin toisella jaksolla aika paljon vastaankin, koetettiin lähinnä pitää oma pää puhtaana. Olisi kuitenkin pitänyt tappaa niistä paikoista peli jo aikaisemmin. Tulihan tästä voitosta itseluottamusta, nyt vaan voittoputki päälle”, pelikentille palannut Kalle Taimi suunnitteli.

Päivä osuma:
RoPS-toppari Mohammed Adams torppasi Santeri Pohjolainen avausjakson lisäajalla. Rasmus Holma antoi vapaapotkun keskiviivan takaa oikealla laidalle. Vaihdosta kentälle tullut Taimi antoi pallon mennä ensin mennä Hiltonille. Englantilainen väkkärä passasi kuitenkin pelivälineen Taimelle, joka antoi upean keskityksen maalille. Taimen tarkka syöttö otti hieman pomppua kentästä ja Albijon Muzaci ryntäsi paikalle ja survoi kuulan sisään. Maali oli todellinen pukukoppimaali ja se oli erittäin iso helpotus myös Muzacille.

Sydän Pelissä:
Keskikenttäpelaaja Santeri Pohjolainen teki juuri jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Hänen uusi sopimuksensa ulottuu nyt kauden 2023 loppuun asti. Pohjolainen nousi tänään joukkueensa avaukseen, kun Jesper Karlsson poti pohjettaan vaihtopenkillä. 18-vuotias Pohjolainen pelasi vastuuta saatuaan hyvää pallollista peliä. RoPS-toppari Mohammed Adams runttasi TPS:n keskikenttäpelaajan aivan avausjakson lopussa keltaisen kortin arvoisesti, mutta onneksi Pohjolainen pystyi jatkamaan peliä. Pohjolainen kiitti saamastaan vastuusta ja kaahasi keskikentällä alusta loppuun asti, sydän pelissä.

Erikoista:
Peräti kaksi TPS-pelaajaa, Kabamba Kalabatama ja Severi Pöysä, debytoivat tänään Palloseuran edustusjoukkueessa aikuisten sarjapelissä. Kalabatama tuli ottelun tauolla Juhani Pikkaraisen paikalle, Pöysä taas toisen jakson puolessa välissä Joakim Latosen tilalle. Monelle saattaa tulla yllätysuutisena 19-vuotiaan Kalabataman debyytti, mutta hänen pelinsä ovat tähän mennessä rajoittuneet Suomen Cupiin, reserveihin sekä junioripuolelle. Kalabatama painoi tänään Rovaniemellä vastuuta kentällä erittäin väkevästi. On helppo ennustaa, että loukkaantumisten kanssa painiva TPS antaa jatkossa hänelle vastuuta enemmänkin. 18-vuotiaan Severi Pöysän vastuu on rajoittunut tähän mennessä puolestaan reservijoukkueeseen sekä juniori-ikäluokkien peleihin. Kalabataman tapaan Pöysä oli kentälle tultuaan mies paikallaan. Onnittelut molemmille!

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=ajRzbWkvyd8

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia