Ykköscupin loppuhuipennus lauantaina Kupittaa 5:llä klo 16.30 – ”Fiilis ennen finaalia on loistava”

Jalkapallon Ykköscup huipentuu lauantaina 19. maaliskuuta, kun Turun Palloseura ja FF Jaro iskevät yhteen finaalissa. Ottelu alkaa Kupittaa 5:llä kello 16.30.

Finaalin voittajalle on luvassa 10 000 euron rahapalkinto. Finaalin hävinnyt joukkue saa palkintorahaa 3 000 euroa. Mikäli finaali on varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteessa, lauotaan suoraan rangaistuspotkukilpailu.

Entisenä pelaajana TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää, että finaalipelit ovat pelaajille hyvin erityisiä tapahtumia. Johansson oli pelaajana mukana, kun TPS voitti Suomen Cupin loppuottelussa HJK:n vuonna 2010.

– Muistan sen finaalin todella hyvin. Klubi pelasi kotikentällään. Se oli mahtava voitto. Pelin jälkeen oli hienot juhlat. Myös joukkuekaverit, joiden kanssa Cupin voitimme, ovat jääneet ikuisiksi ajoiksi mieleen, Johansson tunnelmoi.

– Finaalit ovat loistavia tapahtumia. Peliuran aikana niiden erityisyyttä ei vielä ehkä aivan ymmärrä. Kun peliuran päätyttyä kertaa menneitä tapahtumia, niin voitot ovat niitä, jotka merkitsevät erittäin paljon. Voitot jäävät historiankirjoihin, Johansson jatkaa.

Päävalmentaja Johanssonin mukaan fiilis joukkueessa on ollut tällä viikolla todella positiivinen. Joukkue on kulkenut yhteisen matkan, jonka loppuhuipennus on edessä. Johansson toivoo, että pelaajat nauttivat cup-finaalista.

Viime sunnuntaina Ykköscupin välieräpelissä EIF:ää vastaan ensimmäisen maalinsa miesten peleissä tehnyt 16-vuotias Jasper Jalonen odottaa finaalia positiivisin mielin.

– Oli helpotus, että sain maalin tehtyä. Fiilis ennen finaalia on loistava, Jalonen sanoo.

Lauantaiksi Turkuun on ennustettu lämmintä ja aurinkoista säätä. Edellisessä pelissä ensiesiintymisensä TPS-paidassa tehnyt hyökkääjä Olli Jakonen uskoo, että lauantaista on tulossa hieno päivä ja erityinen kokemus. Jakonen oli loukkaantumisen vuoksi sivussa pelikentiltä kaksi ja puoli kuukautta.

– Fiilis on hyvä. Pitkään sain odottaa TPS-debyyttiä ja comebackia pelikentille. Nyt olen taas täydessä tikissä. Tavoitteeni on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja päästä voittamaan pelejä joukkueen kanssa, Jakonen kertoo.

Katso Jonatan Johanssonin, Jasper Jalosen ja Olli Jakosen mietteet ennen finaalia tarkemmin videolta:

 


Pääsylippu Ykköscupin loppuotteluun maksaa 5 euroa. Pääsylippuja myydään paikan päällä Kupittaa 5:llä kello 16 alkaen. TPS:n kausikortilla ilmainen sisäänpääsy.

Ruutu näyttää Ykköscupin finaalin suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4049378

Tervetuloa Kupittaa 5:lle kannustamaan TPS Ykköscupin voittoon!

Lisää uutisia