Ykkönen pakettiin – liigakarsinnat alkavat heti torstaina

TPS päätti sunnuntaina Ykkösen kauden 2019 maalittomalla tasapelillä porilaista Musan Salamaa vastaan. TPS ja MuSa pelasivat tällä kaudella tasaisesti, sillä molemmat joukkueet voittivat yhden pelin ja nyt päätöskierroksella päädyttiin tasapeliin.

Etukäteen oli jo tiedossa, että TPS tulee sijoittumaan Ykkösessä toiseksi ja pelit jatkuvat kaksiosaisessa liigakarsinnassa KPV:tä vastaan. MuSa oli Ykkösen kauden ehkä kaikkein positiivisin yllättäjä ja porilaisjoukkue päätti kautensa viidenteen sijaan.

– Fantastinen kausi meiltä. Monet pelaajamme pystyivät nostamaan tasoaan suoraan Kakkosesta Ykkösen tasolle. Myös hankinnat onnistuivat. Minulla oli visio joukkueen pelaamisesta ja joukkue sitoutui siihen hienosti. Pystyttiin lataamaan vielä tähän TPS-peliin hyvä meininki, MuSa:n päävalmentaja Ville Ulanen kiitteli joukkuettaan.

– Tämä peli kuvasti hyvin meidän tämän kauden joukkuettamme. Täysin paineeton peli, mutta joukkue oli päättänyt pelata ja pidettiin TPS nollilla. Joukkue oli päättänyt vielä kerran esiintyä hienosti, niin kuin he esiintyvätkin. Ollaan muuten lähdössä tästä koko jengi melkein suoraan Mallorcalle, Ulanen iloitsi koko joukkueensa puolesta.

TPS-valmennus oli tehnyt MuSa-otteluun sellaisen päätöksen, että tiettyjä pelaajia säästeltiin jo liigakarsintoja varten. Avauksessa tilaisuutensa saivat nyt muun muassa kokeneet Tomas Hradecky, Jani Virtanen ja Mika Mäkitalo sekä nuoremmasta kaartista Jesper Karlsson ja Otto Ollikainen. TPS:n kapteeninnauhaa kantoi Jonni Peräaho. Olkapäävammasta kärsinyt Oskari Jakonen nousi myös suoraan avaukseen.

Kokoonpanosta puuttuivat kokonaan kapteeni Sami Rähmönen, keskikenttäpelaaja Alim Moundi sekä toppari Aldayr Hernández. Rasmus Holma, Mika Ääritalo ja Eliécer Espinosa olivat kokoonpanossa mukana, mutta he eivät tulleet kentälle MuSa-ottelussa ollenkaan. TPS:n muista pelaajista Albijon Muzaci, Joakim Latonen ja Matej Hradecky tulivat vaihdosta kentälle ottelun toisella puoliajalla.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-musa-0-0-20-10-2019/

TPS pääsee ensi torstaina KPV:n kimppuun liigakarsinnan ensimmäiseen osaotteluun ihanteellisesta tilanteesta pelaajien suhteen. Kaikki ovat tällä hetkellä terveinä ja pelikieltoja ei myöskään ole.

– Kaikki pelaajamme ovat käytössä liigakarsintoihin ja se oli tietysti myös tavoitteenamme. Kaikki meni nyt hyvin ja suunnitellusti, kun ei tullut mitään dramatiikkaa. Ensimmäinen positiivinen asia on tietysti se, että ei tullut mitään turhia vammoja tai pelikieltoja, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen alleviivasi.

– Pitkä tappioton putki sai jatkoa ja sillä tavalla on tietysti kiva päättää sarja. Kokonaisuudessaan ihan ok suoritus tältä ryhmältä tänään. Tuossa muodossa ei olla ennen pelattu ja joillain oli hieman oudompi pelipaikkakin. On ihan ymmärrettävää siltä pohjalta, että oli välillä vähän epätasaista. Normaalisti ihmettelisin suoritustason heittelehtimistä, mutta tässä tilanteessa se oli ihan ymmärrettävää. Pelaajat ymmärsivät, mitä tähän kohtaan vaadittiin. Oltaisiin voitu tehdä se maalikin, mutta kukaan ei nyt sitä tällä kertaa vaan tehnyt, Pikkarainen pyöritteli.

– Veritas Stadionin nurmi jäi ihan kuntoon torstaiksi. Olin positiivisesti yllättynyt. Tämä tulee olemaan ihan hyvä kenttä, mutta täytyy nyt sinne päättäjien suuntaan vedota ja vaatia ryhtiä, että myös se neljä päivää myöhemmin pelattava ottelu pelataan kentällä, joka on kunnossa. Eilen kun katsoin KPV-VPS-ottelua, niin se Kokkolan kenttä ei kyllä tule olemaan jalkapallokunnossa. Täytyy luoda kunnon jalkapalloilulliset olosuhteet molemmille joukkueille ja se ei voi toistua toista vuotta peräkkäin, että näin ei olisi, Pikkarainen painotti.

Liput ennakkoon liigakarsinnan ensimmäiseen osaotteluun TPS – KPV, joka pelataan siis torstaina 24.10. klo 18.30 alkaen: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-kpv-veikkausliigan-karsintaottelu-lippuja/266617

Lisää uutisia