VPS rankaisi TPS:ää kerran – ja puolusti loput (kooste)

Vaasan Palloseura onnistui kampeamaan kaikki kolme pistettä matkansa maanantai-iltana Veritas Stadionilta. Ottelun ratkaisuun tarvittiin yksi tehty maali ja todella tunnollista puolustamista siihen päälle.

VPS:n voittomaali rakenneltiin ottelun 54. minuutilla, kun Juha Hakola luikerteli läpiajoon Ibrahima Gueyen syötöstä ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. TPS piti palloa sen jälkeen ottelun toisen puoliajan lopun ja koetti murtaa VPS:n puolustusta, mutta vieraiden tunnollinen oman pään työskentely palkittiin lopulta nollapelillä.

– Me olemme iloisia voitosta, mutta Tepsi oli parempi tänään monessakin asiassa. TPS piti palloa, hallitsi toista puoliaikaa ja oli selkästi etulyöntiasemassa. Mekin pystymme pitämään palloa, mutta olemaan tarvittaessa myös matalassa blokissa ja puolustaa. Aika vähän selkeitä paikkoja tullut meitä vastaan kuitenkin kaikissa peleissä ja se näkyi tänäänkin, VPS-luotsi Petri Vuorinen analysoi.

– Maalin puolustaminen on suhteellisen hyvällä mallilla tällä hetkellä, mutta peli olisi voinut päättyä toisinkin, Vuorinen myönsi perään.

TPS:n toisen puoliajan paras tasoituspaikka aukesi Elias Ahteelle, mutta kova veto painui selvästi yli VPS-maalin. TPS-luotsi Mika Laurikainen vaihtoi toisella puoliajalla kentälle ulottuvan Drago Milovicin, jonka kohtuullisen hyvän puskun Marko Meerits poimi kuitenkin melko helposti. Laurikainen manasi viime torstain IFK-tappion jälkeen sitä, että pisteet ratkaisevat ja sympaattisia tappioita ei ole olemassa.

– Meidän alku oli jotenkin hidas. Puolustettiin yhtä tilannetta lukuun ottamatta kuitenkin hyvin läpi pelin. Vepsu oli ottelun alussa pallollisena aika terävä. Me saatiin omasta pelistä kiinni kymmenen minuuttia ennen taukoa ja sen jälkeen peli näytti siltä kuin sen pitikin olla. VPS puolusti loistavasti oman boksinsa ja sinne oli todella hankalaa saada palloa. Pistettiin sen jälkeen sinne vähän isompia poikia ja haettiin sitä, että oltaisiin jostain kakkospallosta saatu rääpäistyä se pallo häkkiin, Laurikainen toivoi.

– En oikein tiedä, mitä sanoa. Olen peliin kokonaisuutena sinänsä ihan tyytyväinen. Poikia rangaistaan nyt aika kovalla kädellä, ei tuossa monta saumaa vastustajalla ollut. Kylmää on kyyti, jos näillä tehoilla meitä rangaistaan. Täytyy sanoa tietysti se, että eihän me maalia tehty, joten piste tästä olisi maksimissaan tullut. Kaikki pisteet ovat meille nyt tärkeitä. Olen pettynyt tulokseen, totta kai, Laurikainen summasi.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-vps-0-1-07-05-2018/

TPS:n kausi jatkuu ensi sunnuntaina, eli 13.5 ja äitienpäivänä, PS Kemin vieraana pohjoisessa. Pelipaikka ei ole kuitenkaan Kemin Sauvonsaari, vaan Oulun Raatin Stadion. Ottelu alkaa klo 18.30.

TPS:n seuraava kotiottelu on perjantaina 18.5. ja vieraaksi saapuu hallitseva mestarijoukkue HJK. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla klo 18.30.

Liput HJK-otteluun ennakkoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-hjk-lippuja/217901

Lisää uutisia