VPS isännöi Tepsiä sunnuntaina

Seitsemäntenä ja kahdeksantena majailevat Palloseurat TPS ja VPS taistelevat pisteistä sunnuntaina Vaasassa. Pohjanmaan nykymaakunnan keskuskaupungissa Vaasassa on luvassa tiukka taisto, sillä molemmat joukkueet ovat saavuttaneet liigassa yhtä monta pistettä ja kauden aiempi matsi päättyi tuokin tasatulokseen 1-1.

– Siinä matsissa VPS pääsi 0-1 -johtoon ja me joudutiin ajamaan heitä takaa. Nyt on tärkeää ettei päästetä Vepsua tällä kertaa johtoon. Se mikä on pelin avain, on se että me pystytään pelaamaan aktiivista peliä. Pallonhallinta on useissa meidän peleissä ollut meillä, mutta me ei olla silti pystytty aina viemään pelia omalla aktiivisuudellamme. Meillä on selkeä teema miten pelata; päästä palloon ja pelata eteenpäin lyhyillä syötöillä vastustajan maalia kohti mahdollisimman nopeasti, alustaa Marko Rajamäki VPS-TPS -ottelua.

TPS:n viimeiset viisi liigakamppailua ovat menneet tuloksellisesti vaihdellen. Voitot ovat tulleet FC Lahdesta ja JJK:sta, Hakan kanssa pelattiin tasan ja niukat yhden maalin tappiot kärsittiin HJK:lle ja Hongalle. Vepsun kuntopuntari viimeiseltä viideltä ottelulta on hieman tappiollinen. Voitot on otettu MYPA:sta ja JJK:sta, häviöt tulivat TamU:lle, IFK Mariehamnille ja HJK:lle.

VPS:n tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Jussi Aalto (6 maalia) ja Pekka Kainu (4 maalia ja 1 maaliinjohtanut syöttö). Tämän kaksikon lisäksi Rapa nostaa muutaman muunkin vaarallisen Vepsun pelaajan tapetille.

– Aalto siellä kärjessä on ollut ja useamman maalinkin tehnyt. Valtter Laaksonen ja Antonio Inutile ovat mun käsityksen mukaan loukkaantuneina. Iso maalivahti Kwon pelasi meitä vastaan Kupittaalla hyvin ja sitten heillä on hyvä ja nuori toppari Jani Tanska.

TPS lähtee Vaasaa kohti sunnuntaina selvällä sotasuunnitelmalla.

– Kolmea pistettä lähdetään hakemaan, se on selvä juttu. Tässä asemassa ei paljon tasurit tyydytä, päättää Rajamäki.

Lisää uutisia