Veikkausliigakausi 2020 pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu tällä hetkellä viikoittain ja se seuraa tiiviisti Suomen yleistilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää Suomessa.

Veikkausliigan hallitus keskusteli tästä ajankohtaisesta tilanteesta viimeksi kokouksessaan perjantaina 3. huhtikuuta. Veikkausliigan 2020 alkua on jo siirretty koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitustoimien johdosta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on linjannut, että kaikki Euroopassa käynnissä olevat jalkapallokaudet pyritään pelaamaan loppuun. Veikkausliigan seuroihin tämä vaikuttaa erityisesti UEFA:n seurajoukkuekilpailujen, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintojen, kautta, sillä uudet kauden 2020-21 kilpailut voidaan käynnistää vasta tämän vuoden kilpailujen päätyttyä. Kansainvälinen kilpailukalenteri vahvistetaan, kun yleinen tilannekuva on selkiytynyt koko Euroopassa.

Suomessa koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitustoimet jatkuvat tämän hetken tiedon mukaan ainakin toukokuuhun saakka. Kotimaisen kilpailukalenterin rakentamisessa voidaan edetä, kun rajoitustoimien lopettamisen aikataulu ja kansainvälinen kalenteri ovat tiedossa.

Veikkausliigan hallitus kokoontuu keväällä viikoittain ja seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä. Lähtökohta on se, että Veikkausliiga 2020 käynnistetään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun rajoitustoimet on purettu ja suuria yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Tarvittaessa Veikkausliigan ottelumäärää on mahdollista keventää ja ottaa käyttöön kansainvälisiä ottelupäiviä, jotta Veikkausliiga ja seurat pystyvät tarjoamaan yleisölle taatusti ikimuistoisen kauden. Ajankohtaisesta tilanteesta johtuen Veikkausliigan toimistolla käynnistetään sopeuttamistoimenpiteet, jotka koskevat myös henkilöstöä.

TPS:n miesten edustusjoukkueen taustayhtiön, FC TPS Turku Oy:n, hallitus kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 7.4.

FC TPS Turku Oy:n toimiston henkilökunta on ollut lomalla tämän ja viime viikon. TPS:n miesten edustusjoukkue taustoineen lomailee vielä koko ensi viikon.

Lisää uutisia