Veikkausliiga varautuu nyt 13 joukkueen kauteen

SPL:n valitusvaliokunnan keskiviikkona julkistettu päätös, jonka mukaan AC Oulu ei saa kaudelle 2011 liigalisenssiä valituksen jälkeenkään, johtaa ehdollisiin toimenpiteisiin myös Veikkausliigassa. Veikkausliiga varautuu päätöksen myötä siihen, että kausi 2011 pelataan 13 joukkueen voimin. SPL:n liittohallitus päätti jo aiemmin, että täydennysmenettelyä ei käytetä, mikäli AC Oulu ei saa liigalisenssiä.

– Mikäli tämä päätös saa lainvoiman, tullaan Veikkausliiga pelaamaan kaudella 2011 13 joukkueella ja me varaudumme nyt myös tähän vaihtoehtoon, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo liigan sivuilla.

Päätös saa lainvoiman, mikäli AC Oulu ei valita asiasta Urheilun oikeusturvalautakuntaan tai valittaessa oikeusturvalautakunnan päätöksen jälkeen. Alkuperäiseen otteluohjelmaan ei Marjamaan mukaan missään nimessä tehdä suuria muutoksia. AC Oulun pelit vain pudotetaan ohjelmasta pois.

– Voi olla että jotain pieniä muutoksia otteluohjelmaan siinä tapauksessa tehdään, mutta ne jäävät lähtökohtaisesti hyvin minimaalisiksi, Marjamaa sanoo.

TPS kuuluu luonnollisesti noiden 13 seuran joukkoon, jotka pelaavat varmuudella Veikkausliigaa myös kaudella 2011. TPS:n kotiotteluiden määrä putoaisi AC Oulun poisjäämisen myötä 14:stä 13:een kotiotteluun.

Lisää uutisia