U18 kaatoi Turkin Sjöroosin maaleilla

Suomen alle 18-vuotiaiden (1.1.1995) maajoukkue aloitti Pietarissa pelattavan Valentin Granatkin Memorial -turnauksen voitokkaasti. Turkki kaatui eilen sunnuntaina ukemin 2-1 (2-0). Suomen molemmista maaleista vastasi TPS:n Riku Sjöroos. Joukkueen muut TPS-pelaajat, Ville Starck ja Matej Hradecky, pelasivat ottelussa myös lähes täydet minuutit.

Suomi aloitti maalinteon 20. minuutin kohdalla. Youness Rahimi pääsi läpiajoon Joonas Jokisen syötöstä ja nosti pallon yli Turkin maalivahdin. Pallo oli jo matkalla maaliin, mutta Riku Sjöroos vielä varmisti, ettei turkkilaisten puolustaja ehdi väliin.

Suomi iski toistamiseen kuusi minuuttia ennen taukovihellystä. Jerry Voutilainen pelasi hyvän seinäpelin ja Turkin maalivahti oli vaikeuksissa laukauksen kanssa. Sjöroos oli jälleen valppaana ja pääsi pistämään toistamiseen pallon tyhjään verkkoon.

Sjöroos joutui jättämään pelin kesken vatsavaivojen vuoksi parikymmentä minuuttia ennen loppuvihellystä. Suomi kohtaa heti huomenna Kazakstanin ja Rikun pelaaminen on vielä epävarmaa.

Suomen kokoonpano:
Carljohan Eriksson,HJK
Hampus Holmgren, VIFK
Tommi Saarinen, FC Honka
Ville-Valtteri Starck, TPS
Matias Ojala, AC Oulu
Jerry Voutilainen, KuPS -> 43. Matias Pyysalo, HJK
Riku Sjöroos, TPS -> 70. Eero Tamminen, JJK
Matej Hradecky, TPS -> 83. Miro Tenho, FC Kaarina
Joonas Jokinen -> 55. Lassi Puro, HJK
Mikko Viitikko, HJK
Youness Rahimi, FC Honka -> 89. Vahid Hambo, UC Sampdoria

Lisää uutisia