Tulevaisuuden tähdet -ohjelma yhdistää juniorit ja esikuvat

Jalkapallon naisten pääsarja Subway Kansallinen Liiga käynnistyy TPS:n osalta lauantaina 15. huhtikuuta. Samalla käynnistyy myös Kansallisen Liigan seurojen yhteistyö nuorten pelaajien kanssa. Viime vuonna lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma sitouttaa jälleen junioripelaajia lajiin, paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja jalkapallokulttuuriin viidellä naisten pääsarjapaikkakunnalla.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko pelaajia, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla näitä junioripelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin paikallisiin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon.

Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa viidelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin. Juniorijoukkueilla viidellä alueella Suomessa on mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan, joka tuo heille pääsyn Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa junioripelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo lapsille ja nuorille paikallisia esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat juniorijoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla juniorijoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa (Pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Oulu) liigaseuraan.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa ovat mukana TPS (Turku & Varsinais-Suomi), FC Honka (PK-seutu), HJK (PK-seutu), Ilves (Tampere & Pirkanmaa) ja ONS (Oulun seutu).

– Viime vuonna yli 100 juniorijoukkuetta oli mukana ohjelmassa ja toteutimme lähes 200 vierailua juniorien harjoituksissa ja muissa tapahtumissa. Uudella kaudella haluamme kasvattaa ohjelmaa entisestään ja tarjota yhä useammille junioreille mahdollisuuden kohdata huippupelaajia sekä omassa arjessaan että liigan ottelutapahtumissa, kertoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on tärkeä mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

– Haluamme tuoda pääsarjatason pelaajien kasvutarinoita alueen lapsille ja nuorille inspiroimaan tulevaisuutta ja motivoimaan arkea niin pelaajavierailujen kuin yhteisten tapahtumien kautta. Olemme todella innoissamme tulevista Kansallisen Liigan otteluista, joissa näemme koko Suomen parhaita jalkapalloilijoita. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman ansiosta pystymme tarjoamaan isommassa kuvassa alueen junioripelaajille mahdollisuuden esikuviin arjessaan, sekä pääsemme yhdessä rakentamaan katsomokulttuuria, jollaista Turussa ei ole ennen nähty, sanoo TPS:n seurakoordinaattori Tuuli Laurikainen.

TPS:n Tulevaisuuden tähdet -koordinaattoriksi on valittu Jenniina Seppä. TPS toivottaa kaikki Turun ja Varsinais-Suomen juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan.

Ilmoita oma juniorijoukkueesi Turusta tai muualta Varsinais-Suomesta mukaan ohjelmaan tämän linkin kautta.

Lisätiedot:

Heidi Pihlaja
kehityspäällikkö
Suomen Palloliitto
p. 040 843 2370

Valokuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia