TPS:n P10-juniorien kausi huipentui Huuhkajaliigan korkeimman tason turnauksen voittoon

Valokuvissa P10-ikäluokan Huuhkajaliigan turnausvoittoa marraskuussa juhlinut TPS-joukkue

TPS:n P10-juniorijoukkue päätti jalkapallokauden 2023 todella komeaan saavutukseen, Huuhkajaliigan tason 5 turnauksen voittoon. Huuhkajaliigan korkeimman tason turnauksessa olivat TPS:n lisäksi mukana 2013-syntyneiden poikien joukkueet viidestä muusta Suomen kärkiseurasta: HJK, Honka, Ilves, KuPS ja KäPa. Tehokkaasti hyökännyt ja tiiviisti puolustanut TPS otti turnauksen alkusarjassa pisteitä kaikilta viideltä vastustajalta ja kukisti finaalissa KäPan maalein 2–1.

– Eerikkilän Huuhkaja-polun valtakunnalliset tapahtumat ovat TPS:lle todella tärkeitä. Ne ovat paikka mitata meidän joukkueidemme tasoa. Vastassa on kaikissa ikäluokissa Suomen parhaita seuroja. Huuhkajaliigan korkeimman tason turnausvoitto on urheilullisesti todella kova saavutus. Vastaavaan saavutukseen on viimeksi TPS-joukkueista pystynyt vuonna 2000 syntyneiden poikien ikäluokka – tuolloin elettiin vielä Sami Hyypiä Akatemian aikaa, taustoittaa TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

– P10-joukkueen turnausmenestys on laadukkaan, pitkäjänteisen työn tulosta. Vastuuvalmentaja Petri Jokelan johdolla joukkueessa on tehty jo pitkään hyvää työtä. On hienoa nähdä, että he saivat työstään palkinnon Huuhkajaliigan turnausvoiton muodossa. Nyt turnausvoittoa juhlinut 2013-syntyneiden ikäluokka jatkaa ”Peten” ammattitaitoisessa valmennuksessa myös kaudella 2024, Varhelahti sanoo.

Lisää uutisia