TPS vyöryi alusta alkaen Jaron yli

TPS nappasi pitkän piinallisen vaiheensa jälkeen jo toisen peräkkäisen voittonsa ja taistelee edelleen paikasta kuuden parhaan joukossa, eli yhden kotiottelun edusta kaudelle 2014. Lisäksi FC Inter nousi eilisellä voitolla tasapisteisiin ja naapurit olisi syytä pitää sarjataulukossa takana. TPS karkasi Interiltä nyt kolmen pisteen päähän.

Raitapaidat kävivät poimimassa sunnuntain kunniaksi täyden kolmen pisteen potin sille perinteisesti erittäin vaikeasta paikasta, eli Pietarsaaresta. TPS:n voittolukemat olivat lopulta 0-3.

TPS oli Pietarsaaressa liikkeellä liikkuvalla jalalla alusta asti, sillä Wayne Brown moukaroi pallon sisään kulman jälkitilanteesta jo ottelun 2. minuutilla. Eikä seuraavaakaan osumaa tarvinnut kauaa odotella. Mika Ääritalo kirmasi läpiajoon ja latasi pallon jo toistamiseen ohi entisen TPS-vahti Emil Öhbergin selän taakse 18. minuutin kohdalla.

Jaro ei ollut se kotonaan tutun likkuva, aggressiivinen ja vaarallinen Jaro, vaan kotijoukkueen kuuden matsin tappioputki näkyi lähinnä väkinäisenä yrittämisenä. Palloseura olikin niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla selvästi ja Petteri Pennanen oli tykittää Tepsin jo kolmen maalin johtoon juuri ennen taukoa.

Siinä missä Emil Öhberg pelasi Jaron maalissa ensimmäisen liigaottelunsa, oli TPS saanut tolppien väliin pitkän tauon jälkeen Henrik Moisanderin, joka suoritui illan urakastaan virheettömästi.

Ottelun toisen puoliajan alussa Sami Rähmönen kiihdytti vauhtiin, spurttasi laidaltaan kohti maalia ja pyssytti lujaa, mutta Öhberg venyi pallon kulmaksi. Myös Jaron peli virkistyi, mutta se oli vaan kovin tehotonta.

TPS karkasi 68. minuutilla jo tavoittamattomaan kolmen maalin johtoon. Juho Lähde kuljetti palloa, joka ajautui lopulta Thomas Agyirille. Ghanalainen kiitti pallosta ja jysäytti armottoman pommin tolpan kautta sisään. Maali oli hänelle Veikkausliigassa se ensimmäinen.

Ottelun loppu noudattelikin sitten rauhallisempia latuja. TPS kierrätti palloa todella vapautuneesti ja Jaro hyytyi kolmen maalin tappioasemaansa.

68d052ff6a","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};