TPS voitti SJK Akatemian 3–0 ja eteni Ykköscupin välieriin

TPS – SJK Akatemia 3–0 (2–0)

10 min Kasper Hämäläinen 1–0

14 min Daniel Rantanen 2–0

62 min Albijon Muzaci 3–0

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Juri Kinnunen (60 min Jasper Jalonen), Rasmus Holma (C), Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Joonas Sundman (varoitus), Daniel Rantanen, Kasper Hämäläinen, Jesper Karlsson, Albijon Muzaci (81 min Otto Ohvo), Simo Roiha (71 min Kalle Taimi).

Erotuomari: Jesse Salo

Pelipaikka: Kupittaa 5, Turku

Kooste: https://youtu.be/6CYt9h0FvJE. Video: Turun Sanomat.

Turun Palloseura voitti SJK Akatemian jalkapallon Ykköscupin puolivälierässä 3–0 ja eteni näin välieriin neljän parhaan joukkoon. Välierässä TPS kohtaa voittajan otteluparista EIF–KPV, joka pelataan myöhemmin tänään. Välierä pelataan viikon kuluttua ja TPS on ottelussa vierasjoukkue.

TPS aloitti puolivälieräpelin aurinkoisella Kupittaa 5:llä erittäin terävästi. Palloseura kiihdytti ensimmäisen vartin aikana kahden maalin karkumatkalle, kun Kasper Hämäläisen ja Daniel Rantasen kaukovedot boksin ulkopuolelta upposivat Topi Säilynojan vartioimaan SJK Akatemian maaliin. Loppulukemat 3–0 sinetöi toisella puoliajalla Joonas Sundmanin keskityksestä Albijon Muzaci.

– Puhuimme ennen peliä siitä, että on tärkeää saada hyvä alku. Vastassa oli nuori joukkue, joten halusimme ottaa alun kovaa ja saada vastustajan kunnioittamaan meitä. Maalit toki ratkaisevat, mutta hallitsimme ja kontrolloimme peliä täysin ensimmäiset 25 minuuttia, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kertoi ottelun jälkeen.

TPS:n hallinnasta kertoo hyvin se, että SJK Akatemia sai ensimmäisen laukauksen TPS:n maalia kohti vasta ottelun 29. minuutilla. TPS:n varhain hankkima johtoasema ei missään vaiheessa ollut uhattuna, niin hyvin kokonaisuus oli joukkueen hallussa.

– Pelin luonne muuttuu, kun pääsee johtoasemaan. Oli tärkeää, että pystyimme säilyttämään aikaisin hankitun johtoasemamme loppuun asti. Meillä on pieni ryhmä, mutta kaikki jätkät hoitivat tehtävänsä ammattimaisesti. Jos tänään nähty suoritustaso on meidän perustasomme, niin olen erittäin tyytyväinen, päävalmentaja Johansson sanoi.

Ottelu oli Turun Palloseuralle vuoden ensimmäinen peli ulkona. Ulkokenttä toi paitsi erilaisen fiiliksen otteluun, myös oman mausteensa tuulen muodossa. Konkreettinen esimerkki tästä nähtiin Daniel Rantasen 2–0-maalissa.

– Otin vähän huonon kosketuksen, joten pallo karkasi liikaa eteen. Päätin kuitenkin vetää siitä paikasta. Siinä oli pieni vastatuuli ja laitoin potkuun ulkokierteen, joten tuuli otti palloon aika voimakkaasti, ja veskari lähti väärään suuntaan, Rantanen kertasi maaliaan.

Lisää uutisia