TPS voitti paikallisvastustaja Interin Liigacup-avauksessa

TPS aloitti Liigacup-urakkansa riemukkaimmalla mahdollisella tavalla, kun paikallisvastustaja Inter kaatui vierasottelussa 1–0 (0–0). Voiton Tepsille ratkaisi Aleksi Ristola, joka nosti pallon tyylikkään suorituksen jälkeen Inter-maalin takanurkkaan 59. minuutilla. Osuma oli hyökkääjähankinnan ensimmäinen TPS:n edustusjoukkueessa. Ristola oli tullut kentälle vain
kolme minuuttia aiemmin Juho Lehtosen tilalle.

Maaliin asti ottelu oli melko tasainen. Maalintekopaikkoja nähtiin vain kourallinen, vaikka erityisesti Inter sai useita erikoistilanteita. Kertaalleen Inter sai pallon aivan maaliviivan tuntumaan, mutta TPS-puolustus selvitti tilanteen viime hetkellä. TPS:n paras paikka oli puolestaan Petteri Pennasen vapaapotku, joka sujahti niukasti maalin ohi noin paristakymmenestä metristä.

Ristolan osuman jälkeen TPS:llä ei ollut suuria vaikeuksia puolustaa johtoaan. Inter piti loppua kohden enemmän palloa ja painosti hienokseltaan, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Paras tilaisuus osui Irakli Sirbiladzelle, jonka laukaus suuntautui suoraan päin TPS-maalivahti Henrik
Moisanderia.

TPS:lle aukesi Interin hyökkäysten myötä tilaa vastahyökkäyksiin, joista se oli ajoittain melko lähellä lisätä johtoaan. Vaihdosta peliin tullut Santeri Mäkinen tarjoili Mikko Hyyryselle loistopaikan ja Juho Lähde pääsi yrittämään jatkotilanteesta, mutta Inter-vahti Magnus Bahne hoiti kummankin tilanteen. Näin ollen vain Ristolan maali erotti paikallisvastustajat toisistaan.

TPS pelasi edelleen ilman Mika Ääritaloa ja Toni Kolehmaista, jotka olivat maajoukkueen mukana. Uusi vahvistus Jani Tanska jäi myös odottamaan TPS-debyyttiään.

TPS:n Liigacup jatkuu ensi viikon perjantaina Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan. Kotiottelu on ohjelmassa seuraavaksi 10.2., jolloin Javenture-Areenalle saapuu Haka. Ottelu alkaa kello 15.

Kuvat: Tiina Pirilä

Lisää uutisia