TPS viimeisteli ennen kotiavausta – Espinosa takaisin sairaslistalle

TPS piti maanantaina viimeistelyharjoitukset ennen tiistaista Veikkausliigan kotiavausta. TPS:lle piti olla tarjolla ylimääräistä herkkua, eli harjoitukset Veritas Stadionin nurmella, mutta sateinen viikonloppu vesitti sananmukaisesti sen mahdollisuuden.

– Meidän piti päästä Veritakselle, mutta vettä tuli sen verran paljon, että suunnitelmat piti muuttaa. Ymmärrän toki hyvin se, koska erinomaisessa kunnossa olevaa kenttää pitää säästellä tulevaa otteluruuhkaa varten. Ja hyvässä kunnossa täällä ovat muutkin kentät. Ihan hyvä meno meillä oli päällä, saatiin ihan onnistunut valmistautuminen alle. Nyt on vielä kunnolla aikaa valmistautua peleihin, mutta heinäkuun lopusta lähtien tahti tiivistyy, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen muistuttaa jo nyt.

TPS saa omaan kotiavaukseensa vieraaksi Tampereen Ilveksen, joka puolestaan avasi voittotilinsä heti kotiavauksessan. Ilves hoiteli IFK Mariehamnin Ratinan Stadionin maalijuhlassa lopulta maalein 4-3.

– Se oli vähän erikoinen peli, jossa Ilves oli kuitenkin selvästi parempi. IFK Mariehamnin kaikki maalit syntyivät Ilveksen pelaajien kautta. Sarjakauden kotiavaus on aina hieno ja odotettu tapahtuma, niin myös meille nyt. Koetetaan keksiä pelin avaamiseen jotain pientä uutta, sillä Ilves ei ihan sillä tavalla prässää. He ovat erittäin hyviä myös kakkospalloissa, joten saamme olla tarkkoina. Me tarvitsemme tietysti maaleja, Pikkarainen tietää.

– Ilves on erittäin stabiili joukkue. Joukkueen pelaaminen on pomminvarmaa. Ilveksen pelissä on varmasti vähiten heilahteluja koko Veikkausliigassa. Pitkäjänteinen työ näkyy.

TPS pääsee Ilves-otteluun lähes terveellä kokoonpanolla. Keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen kärsii SJK-pelissä saamansa pelikiellon. Myös toinen toppari, Rasmus Holma, jatkaa toipumistaan. Hyökkäyspään ikävä uutinen on se, että seuran viime kauden maalitykki Eliécer Espinosa palasi takaisin sairastuvalle.

– Espi ei ole kunnossa, häntä vaivaa nyt sitten etureisi. On vaikeaa sanoa, millainen toipumisjakso on edessä. Espin koko vuosi on ollut rikkonainen ja tämä on tietysti kova paikka hänelle, Pikkarainen harmittelee.

Sami Rähmönen siirtyy tähän otteluun topparin tontille, mutta muuten mennään suurin piirtein samoilla. Meillä on lisäksi nälkäisiä kavereita penkillä odottamassa, kuten Joakim Latonen, Babacar Diop ja Alim Moundi, TPS-luotsi listaa.


Yleinen infopaketti TPS – Ilves -otteluun: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-ti-7-7-veikkausliigan-kotiavaukseen-tps-ilves

Lisää uutisia