TPS-valmentaja Joonas Laurikainen siirtyy kauden 2020 jälkeen Ilveksen palvelukseen

TPS:n miesten edustusjoukkueen kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen jättää kasvattajaseuransa ainakin toistaiseksi kauden 2020 jälkeen. 37-vuotiaan Laurikaisen uusi työnantaja on Tampereen Ilves, jossa hän saa vastuulleen seuran P17-ikäluokan joukkueen.

Laurikainen liittyi TPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmään mukaan kaudeksi 2019 ja hän on ehtinyt työskennellä kahden eri päävalmentajan, Tommi Pikkaraisen ja Jonatan Johanssonin, tukena. Laurikainen oli mukana nostamassa TPS:ää takaisin Veikkausliigaan kauden 2019 päätteeksi.

Hän on toiminut edustusjoukkueen valmennustehtävien kanssa samaan aikaan seuran reservijoukkueen (TPS U23) valmennustiimissä sekä TPS Juniorijalkapallon talenttivalmentajana. Sitä ennen hän vastasi kahden vuoden ajan koko TPS:n Juniorijalkapallon valmennuslinjasta valmennuspäällikkönä.

Kaudella 2018 hänen toimenkuvaansa kuului myös TPS:n naisten edustusjoukkueen valmentaminen. Hän jakoi päävalmentajan tehtävät yhdessä Juha Reinin ja Timo Saaren kanssa.  

Laurikainen valmensi myös TPS:n P20-ikäluokan SM-kultaan kauden 2017 päätteeksi sekä jo aikaisemmin kaudella 2015 TPS:n P17-ikäluokan pojat SM-hopealle.

Sekä jalkapalloa että futsalia pääsarjatasolla omalla aktiiviurallaan pelannut Laurikainen on toiminut myös porilaisen FC Jazzin junioripäällikkönä.

– Elämän painopiste siirtyy muutenkin nyt Tampereelle, edessä ovat uudet ympyrät ja haasteet Ilveksessä, jotka otan nöyrästi vastaan. Olen saanut tehdä monta vuotta pitkäjänteistä työtä ja saanut todella hyvät eväät TPS:stä. Totta kai TPS on ollut ja on minulle enemmän kuin seura. Olen oppinut paljon uutta, mutta toivottavasti olen pystynyt myös antamaan jotain. Hienointa kuitenkin varmaan on se, että olen saanut työskennellä TPS:ssä näiden hienojen ja ammattitaitoisten ihmisten kanssa, Laurikainen kiittelee.

Koko TPS jalkapallo kiittää Joonas Laurikaista ja toivottaa hänelle lämpimästi onnea uusien haasteiden pariin Tampereelle!

Lisää uutisia