TPS uhkuu hyvää kuntoa ja henkeä ennen liigakarsintoja – EIF nurin 3-0

TPS:n haave suorasta noususta Veikkausliigaan ei ollut Ykkösen viimeisellä kierroksella enää joukkueen omissa käsissä. Palloseura kellisti tammisaarelaisen EIF:n jo kolmannen kerran tällä kaudella. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä sarjakärki JJK kukisti AC Oulun kotonaan entisen TPS-pelaaja Mikko Mannisen kahden maalin turvin lukemin 2–1. Eroa toiseksi sijoittuneen TPS:n ja Ykkösen voittaneen JJK:n välille jäi vain yksi piste.

TPS–EIF-ottelun alku oli hermostunutta peliä. Kotijoukkueen pelaajien syötöissä ei ollut totuttua laatua. Harhasyöttöjä sattui myös vierasjoukkueen pelaajille. EIF-veskari Timothy Murrayn avaus meni suoraan Ilari Mettälän jalkaan, joka tykitti pallon ylärimaan kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Maaliton ensimmäinen puoliaika oli juuri niin tasainen kuin joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista ennakkoon lupasivat.

– Meillä oli jännitystä ilmassa, mutta toisaalta EIF tuli myös peliin todella vahvasti. Se ei ollut pelkästään meidän heikkouttamme, vaan heidän hyvyyttään, analysoi päävalmentaja Mika Laurikainen kotijoukkueen avauspuoliaikaa.

TPS paransi peliään ottelun toisella puoliajalla ja sai paremmin otetta pelistä.

– Keskittymisemme herpaantui pelin alussa, mutta kasasimme itsemme hyvin toiselle puoliajalle. Meillä oli ottelun alussakin maalipaikkoja, ja niistä olisi pitänyt silloin saada maalit tehtyä, jolloin peli olisi ollut silloin jo poikki, näki TPS-puolustaja Juri Kinnunen.

Mustavalkoiset siirtyivät Kinnusen maalilla 1–0-johtoon 53 minuutin pelin jälkeen.

– Sain pallon nopeasti jalkaan ja näin Miken (Hyyrynen) olevan vapaana. Lähdin juoksemaan pystyyn, ja Mike pisti minut sieltä läpi. Vastustajan toppari oli vähän hitaampi, ja pääsin vetämään pallon maalin kattoon. Vedin vain oikeastaan sinne päin, hyvä että meni nyt maaliin, kertasi Kinnunen kauden kolmatta täysosumaansa.

TPS iski vielä kahdesti. Illan toisen maalin viimeisteli Rasmus Holma. Loppuluvut 3–0 sinetöi kauden jokaisessa EIF-kohtaamisessa maalinteossa onnistunut Oskari Jakonen. Voittomaalin tehneellä Kinnusella oli selkeä näkemys siitä, miksi TPS:n peli alkoi kulkea selvästi paremmin ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla.

– Aloimme pelaamaan omaa peliämme. Laitoimme pallon liikkumaan ja joukkue juoksi taas samalla tavalla kuin muissakin peleissä.

”Liigajoukkueen on vaikeata tehdä maali meitä vastaan”

Veikkausliigan viimeinen kierros pelataan huomenna sunnuntaina. TPS:n vastustaja karsinnoissa on joko FC Inter, HIFK tai PS Kemi. Helsinkiläissyntyinen Käpylän Pallon kasvatti Kinnunen toivoo turkulaisten vastustajaksi HIFK:ta.

– Helsingissä olisi kiva pelata. Siellä on minulle tuttuja kavereita. Olisi lisäksi hyvä, että Turussa olisi ensi kaudella kaksi Veikkausliigajoukkuetta. Saataisiin kovia derbyjä.

TPS lähtee karsintoihin allaan kolme voittoa. TPS-maalivahti Oskari Forsmanin selän taakse ei ole tehty kyseisissä otteluissa ainuttakaan maalia. Puolustuslinjan luottosotureihin läpi kauden kuuluneella Juri Kinnusella onkin vahva luotto siihen, että ainakaan puolustuspeliin joukkue ei karsinnoissa kaadu.

– Hyvistä asemista lähdetään karsintoihin. Kunhan pidämme oman pakan kasassa, on liigajoukkueenkin vaikeata tehdä maali meitä vastaan. Marginaalit ovat niin pieniä, että pääkopassa ratkaistaan paljon. Karsimaan joutuva liigaseura on hävinnyt suurimman osan peleistään ja me olemme voittaneet ison osan omista otteluistamme, Kinnunen totesi.

TPS aloittaa kaksiosaisen liigakarsinnan kotonaan Paavo Nurmen Stadionilla keskiviikkona kello 15. Vaikka vastustaja ei olekaan vielä tiedossa, on päävalmentaja Laurikaisella mielessään jo selvä sapluuna siitä, miten tärkeään ensimmäiseen karsintaotteluun valmistaudutaan.

– Huomenna palautellaan, maanantaina levätään ja tiistaina sitten katsellaan, miten pelataan keskiviikon kotipeli.

Teksti: Aleksi Ristimäki

Lisää uutisia