TPS testasi ja voitti samalla SalPa:n 2-0

Suomen Cupiin tällä hetkellä virittäytyvä TPS pelasi tämän vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa perjantaina LähiTapiola-areenalla. Vastaan asettui jo perinteisessä treenipelissä salolainen SalPa. Molemmilla joukkueilla on valmistautuminen alkavaan kauteen vielä kovasti kesken, mutta TPS oli lopulta terävämpi lukemin 2-0. Lopputulos on edistystä viime vuoteen verrattuna, jolloin SalPa oli parempi lukemin 1-3.

Palloseuran perjantaisista maaleista vastasivat testimiehet, ruotsalaislaituri Yassin Housni sekä TPV:tä viime kaudella edustanut Eetu Kolu. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen oli erityisen huolestunut joukkueensa suorituskyvyn heittelystä ottelun sisällä.

– Oli todella epätasaista suorittamista, mutta osittain ihan ymmärrettävistä syistä. Välillä homma hajoaa ihan totaalisesti, tiettyä nöyryyttä pelistä puuttui. Toisaalta hyökättiin välillä hyvin ja saatiin onnistuneesti palloja selustaan ja ihan riittävästi paikkoja jopa neljään tai viiteen maaliin, Pikkarainen pohdiskeli vakavana.

Perjantain näkyvin pelaaja oli varmasti TPS:n paidassa hyökkännyt Babacar Diop. Isokokoinen senegalilaiskärki jysäytti muutaman kunnon pommin ja esitti myös akrobatiaa tyylipuhtaan onnistuneen saksipotkun muodossa. Se tuli selväksi, että hänellä on todella painava kuti.

– Hän on ominaisuuksiltaan selvästi erilainen pelaaja kuin meillä on. Hän teki peruspelaamisessa teknisiä virheitä, mutta myös onnistuneita ja yllättäviä ratkaisuja. Mielestäni ihan hyvä kokonaisuus häneltä kuitenkin, Pikkarainen summasi.

TPS:n avausmaalin viimeistellyt Housni väläytteli varsinkin hyökkäyssuuntaan, mutta osoitti työmoraalia myös puolustussuuntaan.

– Hän tykkää pallosta ja on erittäin hyvä sen kanssa. Ja kyllä hän teki töitä toiseenkin suuntaan. Suomen Cupissa ei testipelaajia voi enää peluuttaa, joten meidän pitää tehdä myös ratkaisuja, Pikkarainen myönsi.

TPS sai toppariosastolle loman jälkeistä vahvistusta, kun Aldayr Hernández palasi Turkuun keskiviikkona. Kolumbialainen halusi lentorasituksista huolimatta välttämättä kentälle heti keskiviikkona.

– Oli todella kiva nähdä Aldayr lomien jälkeen. Hän halusi välttämättä pelata, mikä kertoo hänen asenteestaan. Ja olihan hän ihan päällikkö jälleen. Meiltä puuttui Jussi (Juhani Pikkarainen) flunssan takia ja Rassella oli vähän samoja tuntemuksia, joten olihan apu tietysti tarpeen, TPS-luotsi totesi.

– Suomen Cup käynnistyy ensi viikon lauantaina Helsingin Talissa aina kovaa HJK:ta vastaan. Ei kai sielläkään nyt ihan valmista vielä ole, mutta ensi viikolla meillä on ainakin työntäyteinen viikko, Pikkarainen vielä painotti.

Ottelukooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-salpa-2-0-17-01-2020/

Lisää uutisia