TPS taisteli tasapelipisteen Lahdesta – voittokin oli tarjolla

FC Lahti ja TPS liukastelivat torstai-iltana Aila-myrskyn jälkimainingeissa 1-1-tasapelin. Myrsky ei ollut riepotellut Lahtea ihan niin pahasti kuin länsirannikkoa, mutta olivat ne olosuhteet Lahdenkin Stadionilla tänään varsin haastavat. Palloseura painui heti toisen jakson alussa johtoon Santeri Haaralan upealla maalilla. Lahti nousi tasapeliin noin kymmenen minuuttia ennen loppua Mikko Viitikon osumalla. TPS nousi tasapelipisteensä kanssa nyt tasapisteisiin Hakan kanssa.

– Tänään oli hankala peli ja hankalat olosuhteet, mutta se oli sitä molemmille. Olisi ollut kaikki saumat nyt myös kolmeen pinnaan, se tietysti vähän harmittaa. Koko joukkue puolusti maalin edustan hyvin, mutta täytyy katsoa vielä tuo Lahden tasoitusmaali, että mitä siinä oikein tapahtui. Meillä kaikilla on vahva usko, että meidän koko työnteko vielä palkitaan tässä sarjassa, TPS:n laitapuolustaja Tatu Varmanen vakuutti.

– Avauspuoliajalla ei oltu tarpeeksi kärsivällisiä, vaikka tiedettiin mitä tulee vastaan. Ihan katastrofi tuli sitten siihen toisen puoliajan alkuun ja TPS puolusti muutenkin hyvin. En olisi uskonut, että saan oikealla jalalla tuollaisen vedon aikaiseksi, mutta sinne se meni, Lahden tasoituksen niitannut Mikko Viitikko summasi.

FC Lahti hyökkäsi heti reilun minuutin päästä kohti TPS-maalia. Jasin-Amin Assehnoun pääsi ampumaan ja kokeilemaan, onko Jere Koponen hereillä. Kyllähän Jere oli ja liimasi pallon varmasti.

Heti alkuminuuttien aikana molemmille joukkueille selvisi, että myrskyn runteleman Lahden stadionin nurmi oli todella liukas. Oman mausteensa kenttätapahtumiin toi myös puuskittainen tuuli.

Kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkueen Dmitry Imbongo ampui vihaisen ja inhottavan pallon, joka hieman myös pomppasi, mutta Koponen selvitti vaarallisen tilanteen kunnialla.

TPS sai ensimmäisen vartin aikana luotua kaksi tilanteen poikasta. Ensin Olawale Tehe juuttui lahtelaispuolustajien sekaan pienen soolonsa päätteeksi ja jälkimmäisessä tilanteessa Masahudu Alhassanin keskitys leijaili suoraan Patrick Rakovskyn hyppysiin.

Vajaan kahdenkympin kohdalla Jean antoi vaarallisen kulman ja Tehe syöksyi päineen vastaan, mutta hänen puskunsa painui etukulmasta ohi.

Seuraava hässäkkä olikin sitten TPS-maalin edustalla. Pallo pomppi vuorotellen joukkueelta toiselle ja myös miestä meni nurin samaan tahtiin. Lahti sai painostuksestaan palkinnoksi kaksi peräkkäistä kulmaa, jotka TPS-puolustus kuitenkin selvitti.

Seuraavaksi pallo kimpoili edestakaisin sitten Lahden maalilla. TPS:kään ei kuitenkaan pystynyt käyttämään hyväkseen liukasta kenttää ja pallo löysi lopulta tiensä Rakovskyn syliin.

FC Lahti lisäsi avausjakson lopussa paineetta ja pystyi luomaan avausjakson lopulla vielä muutaman melko pahan tilanteen, mutta TPS selvitti ne niin tuurilla kuin taidollakin.

Lahden maalivahti Rakovsky teki avausjakson lopulla vielä uhkarohkean seikkailun maaliltaan ja TPS-pelaajien edessä ammotti hetken aikaa tyhjä maali, mutta isännät klaarasivat lopulta uhkaavalta näyttäneen tilanteen.

Toiselle puoliajalle TPS tuli sitten kuin salama! Jonni Peräaho pisti pallon aloituksesta alaspäin Aldayr Hernándezille. Kolumbialaistoppari pisti pitkän pallon, jonka Jean jatkoi päällään Santeri Haaralan jalkaan. 20-vuotias TPS-kärki otti pallon haltuun juosten hetken aikaan vasemmalle ja antoi sen jälkeen vasurin puhua. Haaralan komea veto painui aivan maalin vasempaan yläkulmaan. TPS:n upea 0-1-johtomaali oli samalla koko Haaralan liigauran ensimmäinen.

FC Lahti sisuuntui takaiskumaalista ja sai hetkeksi melkoisen puhurin päälle, mutta TPS torpedoi isäntien iskut kertaa toisensa jälkeen. TPS pääsi myös kertaalleen iskemään ovelasti vastaan, mutta Jeanin hieman epätarkka passi ei tavoittanut Joakim Latosta.

Vajaan 70 minuutin kohdalla TPS sai sivusta vapaapotkun. Jean lähetti palloa maalille ja Rasmus Holma sai päätä väliin, mutta tilanne kuivui kokoon. Heti perään Tehe pääsi osittain karkuun. mutta korkea pallo painui hieman oikealta ohi. Maalivahti Rakovsky oli jo pelattu siinä vaiheessa pihalle tilanteesta.

83. minuutin kohdalla FC Lahti nousi vähän tuulenkin avustamana tasoihin. Kotijoukkueen 1-1-tasoituksen kävi tinttaamassa maalin edestä Mikko Viitikko. TPS-veskari Jere Koponen oli venyttänyt juuri ennen maalia Mikko Kuninkaan kovan vedon eteen.

Hyökkääjä Elmo Heinonen tuli kentälle kymmenisen minuuttia ennen loppua ja hän teki näin debyyttinsä raitapaidoissa.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=61bM7NPoZq8

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia