TPS taisteli pisteen Myllykoskelta, vaikka pelasi puoli tuntia vajaalla

KTP–TPS 0–0 (0–0)

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Joonas Lakkamäki, Rasmus Holma (C), Roope Pakkanen, Kalle Taimi (varoitus), Jasper Jalonen (59 min Jesper Karlsson), Anthony Annan (varoitus + varoitus = ulosajo 62 min), Daniel Rantanen, Kasper Hämäläinen, Simo Roiha, Olli Jakonen (59 min Albijon Muzaci).

Erotuomari: Peiman Simani

Pelipaikka: KSOY Stadion, Myllykoski

Yleisömäärä: 624

Kooste: https://youtu.be/C2_aHaqJVz0

Turun Palloseura taisteli pisteen mukaansa Myllykoskella pelatusta Ykkösen huippukamppailusta KTP–TPS. Jos TPS:n edellisen kierroksen JäPS-ottelu oli erikoinen, niin tavanomaiseksi ei voi sanoa tämän päivän KTP-peliäkään.

Oman mausteensa otteluun toi sankka lumisade. KSOY Stadionin keinonurmi peittyi ottelun edetessä lumen alle ja tauolla kenttämestarit joutuivatkin harjojen kanssa putsaamaan kentän rajoja. Pelikenttä jäi kuitenkin muilta osin lumen valtaan. Lumisade teki tänään pelinrakentelusta erittäin vaikeaa, ja molemmat joukkueet hakivatkin hanakasti ratkaisua erikoistilanteista.

– Jännää, että vappuna on tällainen lumisade. Toisella puoliajalla ei pystynyt pelaamaan minkäänlaista syöttöpeliä, sillä kenttä oli niin luminen. En muista, että olisin itse koskaan pelannut futista tuollaisella kentällä, kommentoi TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

Toisella puoliajalla pelin luonnetta muutti lumen lisäksi TPS:n keskikenttäpelaaja Anthony Annanin ulosajo. Annan sai 62. minuutilla toisen keltaisen korttinsa ottelussa ja TPS joutui näin pelaamaan viimeiset puoli tuntia yhden miehen vajaalla. Aati Marttisen vartioima TPS-maali pysyi kuitenkin puhtaana. Päävalmentaja Johansson oli pelin jälkeen tyytyväinen Tepsin taisteluilmeeseen alivoimaisena. 

– Menimme punaisen kortin jälkeen 4-4-1-muotoon ja muoto pysyi tosi hyvin kasassa. Muutamaa kulmapotkua lukuun ottamatta vastustaja ei päässyt meidän maaliamme uhkaamaan. Jätkät osoittivat hyvää luonnetta ja puolustivat hienosti.

Tasapelipiste oli hyvä suoritus joukkueelta, mutta TPS olisi päävalmentaja Johanssonin mukaan ansainnut tänään täydet pisteet.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme parempi joukkue, kun kenttä oli vielä suht hyvässä kunnossa. Toisella jaksolla loimme vajaamiehisinä pelin parhaan maalipaikan, kun Albijon Muzaci pääsi ohjaamaan tolppaan. Varmasti huomenna tämä piste maistuu vielä paremmalta, Johansson sanoi.

Sydän Pelissä: Roope Pakkanen

19-vuotias TPS-toppari loukkaantui viime ottelussa, mutta palasi kehiin tänään ja urakoi täyden 90-minuuttisen. Vastassa oli viime kaudella Veikkausliigaa pelannut KTP, mutta Pakkanen ja muut TPS-puolustajat yhdessä maalivahti Aati Marttisen kanssa pitivät oman maalin puhtaana.


Seuraava ottelu: Tepsin pelit jatkuvat keskiviikkona 4. toukokuuta kello 18.30 Veritas Stadionilla, jolloin vastaan astelee Suomen Cupin ottelussa Valkeakosken Haka. Liput pelin voit ostaa Tiketistä: https://www.tiketti.fi/suomen-cup-fc-tps-fc-haka-veritas-stadion-turku-lippuja/82168?b=1&b=1

Seuraavan Ykkösen ottelun Tepsi pelaa maanantaina 9. toukokuuta kello 18.30 Veritas Stadionilla, jolloin vieraaksi saapuu Pargas IF Paraisilta. Liput pelin voit ostaa Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-pif-veritas-stadion-turku-lippuja/81566?b=1&b=1

Lisää uutisia