TPS saa lauantaivieraita Mansesta

TPS kohtaa lauantaina Veritas Stadionilla Tampere Unitedin, joka oli takavuosina raitapaidoille melkoinen painajainen. Viimeiset pari kautta on menty kuitenkin enemmän TPS:n komennossa ja saman trendin soisi tietysti myös jatkuvan.

– TamU:sta on tosiaan paljon huonojakin muistoja, mutta viime vuodet on kulkenut ihan hyvin ja sillä tiellä olisi tarkoitus lauantaina jatkaa, TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo vahvistaa.

TPS:n ja Tampere Unitedin välisistä otteluista ei ole koskaan puuttunut jännitettä ja säpinää. Joukkueiden tulisimmat kohtaamiset voi listata klassikoiden joukkoon. Veikkausliigakausi 2010 on ollut varsin kummallinen ja tietyllä tavalla sen ruumillistuma on juuri TamU. Päävalmentaja Ari Hjelm on iskostanut vuosien varrella manselaisten päähään takuuvarman pelityylin, jossa ei omissa juuri soi. Niinpä onkin vähintäänkin ihmeellistä, että TamU:lle on tehty nyt koko Veikkausliigassa kaikkein eniten maaleja.

– Kyllä se kuullostaa vähän hassulta. TamU:n kokoonpano on vaihdellut varmaan jonkin verran, eikä semmoista peruspermanettia ole löytynyt. Parin vuoden takainen maalikuningas Henri Mynttikin pelaa taas topparina, Ääritalo ihmettelee.

– Saattaa myös olla, että joukkueen hieman epävarma tilanne ja Ari Hjelmin viimeinen kausi vaikuttavat myös jollain tavalla, hän vielä lisää.

Niin tai näin, TamU:a ei saa koskaan aliarvioida ja se nähtiin jo keväällä. Tampere käytti lähes ainoan paikkansa jo meni 1-0-johtoon, mutta Jonatan Johansson nosti Tepsin pistejakoon käytännössä koko ottelun viimeisellä sekunnilla.

– Se nousu tuntui silloin melkein voitolta, koska ei ihan hirveästi maalipaikoille päästy, Ärtsi muistelee.

Tepsin peli rullasi koko elokuun kuin unelma, mutta viime sunnuntain IFK-pelissä mentiin vähän takapakkia.

– Oli IFK-pelissä hyviäkin asioita, mutta silti siitä pitää parantaa ja paljon. Meidän on saatava se sama nopea syöttöpeli toimimaan, millä otettiin elokuussa voittoja, Ääritalo tietää.

Tampere Unitedille elokuu oli täysin päinvastaista aikaa kuin Tepsille. Joukkue tarpoi viiden matsin tappioputkessa, jonka se sai kuitenkin katkaistua viikko sitten Lahdessa. Kristian Kojolan aivan lopussa iskemä voittomaali oli yhtä kuin sinetti manselaisten sarjapaikalle ja on TamU:lla pientä saumaa vielä mitalikahinoihinkin.

TPS jatkaa KuPS:n ja Hongan takaa-ajoa ja tavoittelee edelleen himmeämpiä mitaleita. TamU-voitto palauttaisi taas kurssin kohdalleen, joten TPS:lle kelpaa vain voitto.

– Meidän on melkein pakko nyt voittaa, ettei KuPS ja Honka pääsee liikaa karkuun. Kolme pinnaa tästä meille ja ollaan mitalikisassa mukana, Ääritalo suunnittelee.

TPS – Tampere United alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.00.

Lisää uutisia