TPS pysäytti jälleen JJK:n lukemin 1-0

TPS:n tappioton putki Liigacupissa venyi tänään Seinäjoen Wallsport-areenalla jo neljän matsin mittaiseksi, kun isäntäjoukkue JJK sai poistua kentältä jälleen 1-0-tappio niskassaan. TPS:hän voitti JJK:n Turussa juuri samoin lukemin. TPS nousi samalla voitollaan Liigacupin Lohko I:n kärkeen kahdeksalla pisteellään ja varmisti käytännössä myös jatkopaikkansa. FC Lahdella on seuraavana kuusi pistettä, JJK jäi viiteen ja FC Interillä on toistaiseksi yksi piste.

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi lievällä JJK:n hallinnalla, mutta aika nopeasti myös Palloseura sai juonesta kiinni. TPS:n ensimmäinen varteenotettava paikka syntyi 10. minuutin kohdalla, mutta Aleksi Ristola latasi pallon voimalla yli. Sama mies pääsi muutaman minuutin päästä uudestaan kokeilemaan ohjausta maalin edestä, mutta kurotus jäi hieman torsoksi.

JJK iski heti perään vihaisesti takaisin ja TPS-maalilla torjunut Henrik Moisander sai venyä parhaimpaansa kovassa kevätiskussa olevan Eero Markkasen vedon edessä. JJK:n hyökkäykset vyöryivät jälleen tutun parivaljakon, eli Jani Virtasen ja Mikko Mannisen kautta. Ensimmäisen puoliajan loppu mentiin melkoista haipakkaa päästä päähän, mutta ne kuumimmat maalipaikat jäivät vielä varastoon.

TPS vaihtoi tauolla tuoretta hyökkäysvoimaa, kun Mikko Hyyrynen juoksi Ristolan tilanne kentälle. 55. minuutin kohdalla TPS sai aikaan JJK:n maalille kunnon paniikin. Roope Riski latasi voimalla läheltä päin Janne Korhosta, mutta JJK-pakiston purku jäi hieman huolimattomaksi ja tilanteen nopeasti haistanut Petteri Pennanen pyssytti pallon verkkoon. 1-0!

Tunnin kohdalla JJK yritti puristaa tasoihin, mutta Moisander koppasi varmasti Virtasen vaparin. TPS teki tuhojaan heti perään toisessa päässä, mutta Jani Tanskan puskuohjaus kimmahti yläputken kautta yli. TPS:n mylly alkoi samalla pyöriä entistä aggressivisemmin.

70. minuutin kohdalla Pennaselle avautui jälleen mitä mainioin paikka, mutta pallo viuhui hieman tolpan juuresta ohi. 77. minuutin kohdalla hienon päivätyön tehnyt Pennanen antoi tilaa Matej Hradeckylle. Pennanen sai ottelun tuoksinnassa parikin kertaa aika kovaa kintuilelen ja jäikin istumaan kentän pintaan ennen vaihtoa, mutta toivottavasti mistään vakavammasta ei ollut kuitenkaan kysymys.

Aivan ottelun Hyyrynen karkasi vielä läpiajoon, mutta juoksu liputettiin juuri ja juuri paitsioksi. TPS teki tämän jälkeen vielä yhden vaihdon, kun Juho Lehtonen pääsi kehiin Mika Ääritalon tilalle.

TPS:n Liigacup-ottelut jatkuvat 20.2. ulkona Lahden Kisapuiston keinonurmella klo 18 alkaen ja vastaan tulee tietysti FC Lahti.