TPS pisti Klubin putken tylysti poikki

HJK pelasi kotoisella Sonera Stadiumillaan huimat 39 Veikkausliigaottelua putkeen häviämättä kertaakaan. Eilisen jälkeen tämäkin putki on kaihoisaa historiaa, kun TPS onki kolme pistettä mukaansa Helsingin aurinkoisesta illasta.

Ottelun kulminaatiopiste sijoittui aivan ensimmäisen puoliajan loppuun, kun Teemu Tainio taklasi Petteri Pennasta takaapäin ja sai suoran punaisen kortin. TPS pelasi koko tosen puoliajan maltilla – ja se palkittiin lopulta kahdella maalilla.

– Saimme toisella puoliajalla selvän yliotteen ylivoimalla. Kaksi paikkaa saatiin pelattua ihan lopussa ja niistä tehtiin myös ne kaksi maalia. Tätä tyytyväisempi ei nyt voi kauheasti olla, TPS:n toisen maalin iskenyt Roope Riski tunnelmoi.

TPS:n avausmaali syntyi 83. minuutin kohdalla, kun Riski taisteli pallon syvällä oikeassa laidassa ja syötti sen tarkasti luukulle. Paikalle oikea-aikaisesti rynnännyt Aleksi Ristola kiitti ja lakaisi pelivälineen maalin kattoon.

Lopullinen niitti saatiin 90. minuutilla, kun Roope Riski käytti HJK-vahti Ville Wallénin huolimattomuuden hyväkseen ja pisti pallon tyhjiin.

– Meidän peli on lähtenyt vihdoinkin nyt kulkemaan. Kaadoimme ensin Interin kotona ja nyt katkesi Klubin tappioton putki täällä. Kaksi todella haastavaa peliä viime kauden mestareita ja hopeajoukkuetta vastaan ja kun niistä otettiin täydet kuusi pistettä, niin ei voi kun olla ihan älyttömän tyytyväinen, Riski maiskutteli.

-Pitää muistaa, että meillä on ollut alkukaudesta myös vähän epäonnea, mutta sen taakse emme voi tietenkään piiloutua. Nyt suunta on todellakin se oikea, hän vielä muistutti. TPS:ää on kovasti kritisoitu alkukaudesta, mutta viimeiset kaksi kierrosta osoittavat, että joukkueesta löytyy myös henkistä kanttia – ja osaamista.

– Minun mielestäni se ei ollut punaisen paikka, mutta myös me olemme saaneet vastaavia tuomiota. Olihan se punainen kortti iso käännekohta tähän peliin. Ylivoimapeli oli meiltä kuitenkin hyvää ja voitto oli ihan ansaittu, TPS-luotsi Marko Rajamäki puolestaan puhalteli.

– Pelin alku oli meiltä mielestäni ihan onnistunut. Olimme aggressiivisia juuri niillä alueilla, kuin me halusimmekin olla. Ongelmat painottuivat kuitenkin pallon pitämiseen, sillä menetimme pallon aivan liian helposti ja jouduimme ensimmäisellä puolijalla välillä liian puolustuskannalle, hän vielä analysoi.

Lisää uutisia