TPS perustaa P16-joukkueen jalkapallokaudelle 2025

Osana poikien huippuvaiheen uudelleenorganisointia TPS perustaa ensi kaudelle P16-juniorijoukkueen. Tavoitteena on tarjota huippu-urheiluun tähtäävä laadukas ympäristö myös niille B-juniori-ikään tuleville pelaajille, jotka eivät ensimmäisenä vuotena mahdu P17/1-joukkueeseen. 

– Hyppy C-junioreista vuotta vanhempien mukaan on monille iso ja talven aikana on haastavaa raivata itselleen isoa roolia B:n ykkösjoukkueesta. Samaan aikaan emme kuitenkaan ole pystyneet takaamaan näille pelaajille yhtä laadukasta ympäristöä, jolloin on vaikea myöskään kauden aikana ottaa suuria kehitysharppauksia. Nyt tehtävällä uudistuksella haluamme ennen kaikkea tuoda yhden lisävaihtoehdon pelaajapolullemme – pelaajat kehittyvät nuorena niin eri aikaan, eikä kaikkien ei tarvitse olla valmiita heti B-junioreihin siirtyessä, vaan toiset tarvitsevat pidemmän ajan kypsymiseen. Tälle kasvulle koetamme jatkossa tarjota paremman alustan P16-joukkueen muodossa, kommentoi muutosta TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Miro Varhelahti

Poikien huippuvaiheen vastaavan henkilön rekrytointiprosessi käynnistyy uudelleen vielä huhtikuun aikana, ja tähän tehtävään valittava henkilö tulee ottamaan vastuun kokonaisuudesta, johon kuuluvat uuden P16-joukkueen lisäksi P17/1- ja P20-joukkueet. P17/2-joukkue tulee toimimaan ensi kaudesta eteenpäin harrastejoukkueen lähtökohdista. P20-joukkueessa tehtiin muutoksia jo tälle kaudelle, ja joukkueen toimintaympäristöä on kehitetty aiemmista kausista. 

– Olemme saaneet A-junioreiden (P20) ympäristöön lyhyessä ajassa aikaan muutoksen positiiviseen suuntaan. Valmennus ja muu taustatiimi toimivat korkealla energialla, mikä on näkynyt treenikentillä ja pelisuorituksissa. Sama ideologia ohjaa meitä myös P16-toiminnan käynnistämisessä: jos meillä on toimintaa, minkä takia emme koettaisi tehdä siitä mahdollisimman hyvää? Tavoitteena on, että meillä on jatkossa poikien huippuvaiheessa kolme eri joukkueympäristöä, joissa päivittäisen tekemisen laatu ja vaatimustaso ovat korkealla. Näin pystymme tarjoamaan nuorille pelaajillemme nykyistä kattavammin oikeasti hyviä vaihtoehtoja, Varhelahti taustoittaa.

Huippuvaiheen vastaava toimii P17/1-joukkueen päävalmentajana ja on tiiviissä yhteydessä P16- ja P20-valmennustiimeihin. Varsinkin P16- ja P17-joukkueiden välinen yhteys halutaan pitää mahdollisimman tiiviinä. Huippuvaiheen vastaavan toimenkuvalla pystytään vastaamaan tähänkin tarpeeseen.

– On ehdottoman tärkeää, että huippuvaiheen vastaavalla on kosketuspintaa arjessa muihinkin joukkueisiin kuin P17/1-joukkueeseen, jonka päävalmentajana hän toimii. Kenttätoimintamme vahvistuu takuuvarmasti entisestään, kun saamme lisää ammattilaisia tekemään töitä yhdessä. 

TPS:n P16-joukkueen vastuuvalmentajana toimii kaudella 2025 Rami Ijäs.

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia