TPS jatkosopimukseen Petri Jokelan ja Rami Ijäksen kanssa

TPS Juniorijalkapallo on solminut kaksivuotiset jatkosopimukset seuravalmentajiensa Petri Jokelan ja Rami Ijäksen kanssa. Ijäs jatkaa P20-joukkueen vastuuvalmentajana, jonka lisäksi hän vastaa kaudelle 2025 perustettavasta uudesta P16-joukkueesta. Jokela puolestaan jatkaa ensi kaudellakin vastuuvalmentajana kahdessa 8v8-joukkueessa, jotka vahvistetaan myöhemmin.

TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Miro Varhelahti on iloinen aikaisessa vaiheessa syntyneistä jatkosopimuksista ja koko valmentajarekrytointiprosessin muutoksesta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme niin Ramin kuin ”Petenkin” kanssa solmittua sopimukset, jotka pitävät herrat mustavalkoisissa väreissä ainakin kauden 2026 loppuun saakka. Olemme näin onnistuneet jo kääntämään vuosikelloamme parempaan asentoon valmistellessamme seuraavaa kautta jo nyt.
Jatkosopimukset ovat myös osoitus siitä, että valmentajat haluavat jatkaa nimenomaan TPS:ssä, joten hekin näkevät toiminnan kehityksen positiivisena ja sellaisena, jossa he haluavat olla mukana, Varhelahti sanoo.

Ijäs valmentaa Tepsissä ensimmäistä kauttaan, kun taas Jokela on yksi Palloseuran nykytoimijoista pisimpään mukana ollut valmentaja. Varhelahti näkee, että on hienoa saada paitsi pidettyä kiinni jo pitkään mukana olleista avaintekijöistä, myös saada uusia osaajia mukaan TPS:ään.

– Pete on yksi työteliäimmistä valmentajistamme ja on ansainnut pitkäjänteisellä ja kovalla työllään pidemmän sopimuksen, josta hyötyvät takuuvarmasti niin seura kuin valmentajakin. Ja ennen kaikkea molemmat sopimukset tähtäävät siihen, että pelaajillamme on jatkossakin hyvä ja kehittyvä ympäristö.

– Rami puolestaan on tullut hyvin sisään seuraan ja on ottanut molemmat nykypestinsä hyvin haltuun. Vaikka kausi on vasta alussa, halusimme jo nyt kiinnittää hyvää työtä tehneen valmentajan pidemmäksi aikaa ja antaa näin hänelle vieläkin paremmat onnistumisen edellytykset jo tälle kaudelle.

Nyt jatkosopimuksen solmineista herroista Jokela on jo pitkän linjan TPS-konkari, mutta kaudesta 2025 alkaen hänkin pääsee ensimmäistä kertaa panostamaan täysipainoisesti seuravalmentajan tehtäviin.

– Mahtavaa, että saimme jo tässä vaiheessa vuotta nimet sopimukseen. Kaksivuotinen päätoiminen sopimus kertoo minulle seuran aidosta halusta kehittää toimintaa pitkäjänteisesti, ja on totta kai minulle itselleni myös osoitus siitä, että jo vuosia seurassa tekemääni työtä arvostetaan. Päätoimisuus tuo toki aina myös lisää vastuita omaan toimintaan, mutta samalla se tuo lisää aikaa ja työkaluja tehdä laadukkaampaa valmentamista. Siis juuri niitä asioita, joita ei koskaan ole valmentamisessa liikaa käytössä. Pystynkin jatkossa entistä paremmin keskittymään pelaajien laadukkaan arjen kehittämiseen suunnitelmallisuuden ja dokumentoinnin, sekä myös parempaan pelaajakehitykseen tähtäävien uusien tukitoimien käyttöönottamisen kautta, Jokela sanoo.

– Seurassa viimeisen vuoden aikana käynnistetyt muutosprosessit ovat juuri sen suuntaisia mitä olen jo vuosia odottanut tapahtuvaksi ja odotan innolla, että ensinnäkin pääsen olemaan mukana näissä prosesseissa, sekä toiseksi antamaan oman vahvan panokseni niihin, jotta tulevaisuudessa seura menestyisi kaikilla sektoreilla nykytilannetta paremmin. Koen tämän sopimuksen myötä tulevan lisäpanostuksen 8v8-vaiheeseen merkittävänä asiana seuran tulevaisuuden kannalta, ja myös oman toimintani kehittäminen valmentajana mahdollistuu varmasti entistä paremmin pidemmän päätoimisen sopimuksen myötä, Jokela kokee.

Marraskuussa Turkuun muuttanut Ijäs taas on ollut tyytyväinen pestinsä alkuun, eikä päätös jatkosopimuksesta ollut vaikea.

– Saavuin marraskuussa Turkuun ja seuraan avoimin mielin ja hyvin nopeasti tuli fiilis, että täällä on valmentajan hyvä olla ja jatkaa kehittymistä. Kun aloitimme keskustelut jatkosopimuksesta, oli päätös helppo. Seuralla on selkeät tavoitteet tulevaisuuden suhteen ja olen mielelläni osana auttamassa tässä prosessissa, Ijäs kommentoi.

– Kahden vuoden sopimus antaa myös rauhaa keskittyä pitkäjänteisemmin pelaajien maksimaalisen potentiaalin tavoitteluun. Seura, pelaajat ja sidosryhmät ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja uskon, että meistä jokainen on lähempänä omaa maksimaalista potentiaalia vuoden 2026 lopussa, Ijäs luottaa.

Ijäksen toinen ensi kauden joukkue, P16, on uusi avaus TPS:n juniorijoukkuekokonaisuudessa. Muutos on osa poikien huippuvaiheen uudelleenorganisointia, joka on aloitettu jo kuluvalla kaudella.

– Tavoitteena on tarjota huippu-urheiluun tähtäävä laadukas ympäristö myös niille B-juniori-ikään tuleville pelaajille, jotka eivät ensimmäisenä vuotena mahdu P17/1-joukkueeseen. Hyppy C-junioreista vuotta vanhempien mukaan on monille iso ja talven aikana on haastavaa raivata itselleen isoa roolia B:n ykkösjoukkueesta, tietää valmennuspäällikkö Varhelahti.

– Tulemme uutisoimaan aiheesta lisää vielä kuluvalla viikolla, mutta halusimme avata muutosta lyhyesti jo Ramin jatkosopimuksen julkistamisen yhteydessä, sillä kysymyksiä se varmasti herättää. Toisaalta kysymyksiä vähentää tieto siitä, että joukkueelle on jo tässä vaiheessa pystytty varmistamaan laadukas valmennus, Varhelahti päättää.

Lisää uutisia