TPS-pelaajat vierailivat erityislasten Rankkasade-joukkueen harjoituksissa

Turun Palloseuran kapteeni Rasmus Holma ja TPS-ikoni Kasper Hämäläinen vierailivat erityislasten TPS Rankkasade -joukkueen harjoituksissa. TPS Rankkasade on Turun Luolavuoren koulussa toimiva erityislasten ja -nuorten oma jalkapalloryhmä. Ryhmä on perustettu vuonna 2004 ja sen toiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti nyt 18 vuoden ajan.

– Meidän porukkamme toiminnan ydin on helppo kiteyttää lauseeseen ”jalkapallo kuuluu kaikille”. Kokoonnumme harjoittelemaan ja pelaamaan viikoittain heti koulun jälkeen. Tämä mahdollistaa sen, että mukana ovat tutut koulukaverit ja toimintaa ohjaavat turvalliset koulun aikuiset, kertoo Rankkasade-joukkueen valmentajana toimiva erityisluokanopettaja Jani Rothberg.

Rothberg on toiminut Rankkasade-joukkueen vetäjänä vuodesta 2004 lähtien. Hän tietää kokemuksesta, että edustusjoukkueen pelaajien vierailut harjoituksissa ovat lapsille erittäin isoja juttuja.

– Nämä vierailut merkitsevät lapsille ihan valtavasti. Edustusjoukkueen pelaajat ovat esikuvia lapsille. Lapset pääsivät pelaamaan ”Kapen” ja ”Rassen” kanssa, haastattelemaan heitä ja poseeraamaan yhteiskuvassa. Ihan valtavan hieno juttu, sanoo Rothberg.

– Tämä oli todella hyvän mielen tapahtuma. Itsellekin tulee hyvä fiilis, kun näkee että kaikki nauttivat yhdessä jalkapallosta, kertoo Rasmus Holma.

Turun Palloseura on kutsunut erityislasten TPS Rankkasade -joukkueen vieraakseen tämän päivän miesten Ykkösen kotiotteluun Pargas IF:ää vastaan.

Katso videolta tunnelmat Rankkasade-joukkueen harjoituksista, joissa Kappe ja Rasse vierailivat:

Videon musiikki: Alex Grohl – Electronic Rock (Pixabay.com)

Lisää uutisia