TPS palasi Veikkausliigan karuun arkeen

Liigacup-voittaja TPS aloitti tänään Veikkausliigakautensa melko synkissä merkeissä. TPS sai Paavo Nurmi Stadionille vieraakseen sarjan häntäpäähän povatun MYPA:n, joka ryösti kaikkien yllätykseksi kolme pistettä mukanaan Kouvolaan. Pitkään näytti siltä, että Turun liiga-avaus päättyy maalittomaan tasapeliin, mutta Pekka Sihvolan ohjaus maalin edestä muutti käsikrjoituksen aivan ottelun loppuminuuteilla. TPS:n pelistä puuttui nyt se irtonaisuus ja keveys, jolla joukkue seilasi aina Liigacupin voittoon asti.

– Olen koko ajan sanonut, että talven pelit ovat talven pelejä ja nyt alkoi varsinainen sarja. Täällä ei jaeta mitään tyylipisteitä, vaan kaikki taistelevat vain pisteistä. Minulle tämä lopputulos oli katastrofi, TPS-luotsi Marko Rajamäki myönsi suoraan.

– MYPA:lle vilpittömät onnittelut voitosta, mutta meillä oli sellaiset viisi, kuusi paikkaa ja vastustaja iski melkein siitä yhdestä, hän manasi vielä perään.

– En ihan allekirjoita kollegani sanoja noista maalipaikoista, mutta oli selvä asia, että lähdimme puolustuspelin kautta liikkeelle, MYPA:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas puolestaan sanaili.

TPS aloitti ottelun erittäin tahmeasti. Pallo ei totellut pelaajia ja MYPA vaikutti alkuun pirteämmältä ryhmältä. TPS alkoi saada ensimmäisen puoliajan avausvartin jälkeen hieman paremmin juonesta kiinni. Mitään elämää suurempia maalipaikkoja ei nähty kuitenkaan kummassakaan päässä.

Toisella puoliajalla pel suhteellisen tasaista. TPS:n paras paikka aukeni Aleksi Ristolalle, joka latasi Toni Kolehmaisen kulmasta suoraan melkoisen pommin, mutta MYPA-vahti Antti Kuismalan reaktiot estivät varmaan takaiskun.

– Tänään ei onnistunut oikein mikään, enkä oikein tiedä syytä vielä siihen. Emmeköhän me käy tämän ottelun aika tarkasti vielä läpi, ensimmäisen pelinsä Veikkausliigassa Tepsiä kipparoinut Toni Kolehmainen kiteytti.

TPS retuutti MYPA:a kuukausi sitten oikein urakalla Liigacupin puolivälierissä, mutta nyt nähtin aivan eriluonteinen ottelu. Hakasta MYPA:n paitaan siirtynyt Pekka Sihvola väläytteli osumatarkkuuttaan jo viime kaudella Valkeakoskella. Nyt napsahti sitten tilille todella tärkeä voittomaali.

– Nämä kevään ensimmäiset ottelut ovat ihan älyttömän tärkeitä jatkon kannalta ja oli hienoa onnistua tänään, Sihvola tuuletteli tyytyväisenä.

Vaikka TPS:n liiga-avaus olikin koko joukkueelle rankka pettymys, ei päitä kannata laittaa pensaisiin, kun torstaina Turkuun saapuu menestyksessä marinoitu HJK. Palloseura näytti Liigacupin finaalissa, ettei se Suomen ykkönenkään mikään voittamaton joukkue ole.

– Katseet on käännettävä torstaille, eikä se vastus ainakaan helpotu. Virheistä pitää kuitenkin ottaa oppia ja käymme monia asioita erittäin tarkkaan viikon alkupuolella läpi, Rajamäki lupasi.

Lisää uutisia