TPS nousi Ykkösen kärkeen – Haka kaatui 2-0

TPS singahti Jalkapallon Ykkösen kärkeen voittamalla sunnuntaina Paavo Nurmen Stadionilla Valkeakosken FC Hakan lukemin 2-0. Pisteet olivat jälleen armottoman työn takana, kuten niin monesti aikaisemminkin tällä kaudella.

Menestykseen tottunut Haka on hakenut nousua Veikkausliigaan jo usean kauden ajan, siinä kuin perinteinen TPS:kin parin kauden ajan. Tämän päivän tuloksen perusteella Hakan tämän kauden unelma meni jo, mutta TPS:llä se on edelleen elossa.

TPS aloitti ottelun erittäin aggressiivisesti ja se myllytti palloa Hakan päätyyn. Vain kuuden minuutin kohdalla se tuotti tulosta. Niklas Blomqvist tarjoili oikealta upean roikkupallon suoraan Jani Virtasen kenkään. Tämä latasi volleyn sydämensä kyllyydestä Hakan verkkoon.

Sen jälkeen mentiin edestakaisin ja molemmilla oli paikkansa tehdä maali, toisella tasoittaa, toisella painaa karkuun.

Ottelun toisen puoliajan alussa TPS iski lujaa päälle, pallo pyöri monta kertaa Hakan maalilla, mutta maalia ei saatu aikaan.

Ratkaisun makua nousi ilmaan 69. minuutin kohdalla, kun TPS myllytti Hakan päädyssä. Pallo pomppi muutaman kerran ohi Hakan maalin, kunnes Mikko Hyyrynen täräytti pelivälineen kattoon.

Siitä ei Haka enää noussut, vaikka satsasi rajusti hyökkäyspäähän vaihdoillaan. TPS:n 3-0-maali oli lähempänä kuin vieraiden kavennus.

– Me pelasimme todella kurinalaisesti alusta loppuun asti ja se tuotti tänään tulosta. Haka tekee lähes aina maalin, mutta tänään he eivät päässeet meidän läpi. Me etenemme ottelu kerrallaaan projektina ja seuraava haaste on Pietarsaaressa ensi sunnuntaina, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen listasi.

– TPS on todella kova joukkue, mutta myös meillä oli tänään paikkamme. Olen erittäin tyytyväinen työmoraaliimme, ja pelasimme tänään kahdella kärjellä. Suoritus jäi vajaaksi molempien maalien edustoilla, TPS iski omat maalinsa meidän maalin edestä ja me emme onnistuneet vastaavasti TPS:n maalilla, Hakan päävalmentaja Kari Martonen manasi.

Lisää uutisia