TPS nappasi myös viikon toisesta kotiottelusta 1-0 voiton

Naisten edustusjoukkue jatkoi kotivoittojen puhdasta sarjaa, kun HauPa kaatui yläkentällä 1-0 lukemilla.

TPS aloitti ottelun vahvasti ja nappasi hallintaansa niin pallon kuin pelinkin. Heti kolmannella peliminuutilla Jenni Kauppi nousi vahvasti HauPa:n maalille ja TPS sai vaarallisen paikan, mutta vierailijat onnistuivat selvittämään tilanteen.
Mustavalkoiset saivat ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kaksi kulmaa, joista ensimmäisen HauPa onnistui selvittämään. Toisessa kulmassa Jatta Keskitalon antama pallo leijaili kauniisti maalin eteen ja lopulta se päätyi muutaman pompun kautta Viivi Spetsille, joka ei jättänyt paikkaansa hyödyntämättä, vaan iski pallon varmasti maaliverkkoihin ja TPS siirtyi 1-0 johtoon.

TPS jatkoi paineistamista ensimmäisen puoliajan loppuun asti, mutta kaikkein vaarallisimmille paikoille ei kuitenkaan päästy, eikä lisämaaleja nähty. Tauon jälkeen TPS onnistui ensimmäisillä minuuteilla avauspuolikkaan tavoin, mutta pelin edetessä vierailijat nappasivat hallintaa itselleen. Kun ottelua oli käyty vajaa tunti, pääsivät vierailijat hakemaan tasoitusta. Meri Hämäläinen venytti kuitenkin itsensä ensimmäisen yrityksen eteen ja toinen kokeilu leijaili suoraan maalin yli.

TPS ei onnistunut löytämään peliinsä tarvittavaa malttia ja omien tilanteiden rakentaminen muuttui vaikeammaksi. Joukkue kuitenkin puolusti tiiviisti ja pyrki katkaisemaan HauPan hyökkäykset nopeasti. Vierailijat pääsivät vielä aivan ottelun lisäajan lopussa hakemaan kahdesti tasoitusta kulmalta, mutta Hämäläisen vartioima maali pidettiin koskemattomana loppuun asti ja TPS nappasi kauden kolmannen kotivoiton. Voittomaalin alustanut Jatta Keskitalo on kauden alussa joutunut kamppailemaan loukkaantumisen kanssa, mutta nyt tie vei avaukseen.

– Nyt on kyllä todella hyvät fiilikset. Paikka avauksessa oli konkreettinen osoitus siitä, että treeneissä on tehty asioita oikein. Oli hienoa päästä näyttämään omaa osaamista! Pieni kruunu omalle pelille oli maaliin johtanut kulma. Pistin hyvän pallon Lauran päähän ja Viivi oli jatkotilanteessa tarkkana ja pisti pallon maaliin. Kyllähän siinä innostui kun pallo upposi maaliin.

Keskitalo otettiin tauolla vaihtoon, mutta siihen ei onneksi liittynyt mitään dramaattista, vaan kentälle haettiin tuoreita jalkoja rankan viikon päätteeksi.

– Pelasin mielestäni hyvän puolikkaan, mutta tauolla päätettiin ottaa vähän tuoreempia jalkoja tilalle. Tämä viikko on ollut melko rankka ja kyllä sen huomasi, että myös muillakin alkoi vähän painaa, eikä pallo liikkunut ihan suunnitellusti. Se kuitenkin piristi todella paljon, että napattiin vajaassa kahdessa viikossa neljästä pelistä kolme voittoa. Näytettiin, että pystytään hankalissakin paikoissa nappaamaan pisteitä.

TPS onnistui myös tänään näyttämään, että vaikka ajoittain saattaa olla tiukkaa, pystytään pelit kääntämään itselle. 

– Tänäänkään voitto ei tullut helpolle, vaan peli näytti ajoittain todella haastavalta. Pystyttiin kuitenkin välillä rauhoittamaan peliä ja pienestä pomppimisesta huolimatta saatiin purettua pallo tiukassa paikassa pois. Nyt vain täytyy jatkaa hyvää treenaamista, jotta ollaan jatkossakin valmiina.

 

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen näkee, että päivän peli oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliskolla joukkue onnistui ajoittain pelaamaan toivotulla tasolla, mutta jälkimmäisellä puolikkaalla ote hukattiin.

– Ensimmäisellä puoliajalla peli toimi ajoittain toivotulla tasolla, mutta meillä oli turhan kova kiire pallon kanssa. Olisi ollut paikkaa pitää palloa, mutta näin ei tehty. Pelaajat haluavat, että jokainen syöttö on ratkaiseva ja tähän täytyy treeneissä kiinnittää huomiota. Toisella puolikkaalla peli kuitenkin hajosi, emmekä pystyneet pelaamaan sillä tasolla, mitä osaamme. Ihan toisen puoliajan alussa oltiin vielä hyviä, mutta sen jälkeen Haupa nappasi peliä itselleen. Kävimme kopissa läpi, mitä kentällä pitää tapahtua, mutta ei siinä onnistuttu toivotusti. 

Heti pelin jälkeen on vaikeaa sanoa mistä kentän tapahtumat johtuivat, mutta Salonen uskoo, että yksi iso syy oli kova ottelutahti ja siitä johtuva väsymys. Nyt pelirytmi kuitenkin kevenee, sillä seuraava ottelu on viikon päästä.

– Osittain varmasti otteluruuhka vaikutti ottelun tapahtumiin, sillä neljä peliä alle kahteen viikkoon on kova puristus. Pelaajissa näkyi väsymystä, joka sitten konkretisoitui virheinä. Nyt saamme lähteä treeniviikkoon, jossa ei tarvi keskittyä vain palautteluun, tai valmisteluun, vaan voimme keskittyä enemmän omiin asioihin. 

Vaikka TPS nappasikin täyden pistepotin, jätti ottelu valmennukselle paljon pohdittavaa tulevan viikon harjoituksia ajatellen. Heti ottelun jälkeen varmaa oli vain se, että alla oleva rasitus näkyy myös alkuviikon harjoituksia suunnitellessa.

– Ensimmäisenä täytyy analysoida päivän peliä ja sitä, millainen vastustaja seuraavassa ottelussa tulee, niin siitä on hyvä lähteä suunnittelemaan tulevia treenejä. Se on jo selvää, että alkuviikossa otetaan huomioon otteluruuhka, mutta loppuviikosta lähdetään taas nostamaan intensiteettiä.

Lisää uutisia