TPS:n voittotili auki Suomen Cupissa – HIFK kaatui 1-0

Kolmas kerta toden sanoo. TPS:n nousujohteiset otteet Jalkapallon Suomen Cupissa saivat jatkoa perjantaina LähiTapiola -areenalla. Palloseura kaatoi HIFK:n Joakim Latosen maalilla lukemin 1-0. TPS nousi ensimmäisen voittonsa myötä samalla A-lohkossa neljään pisteeseen.

TPS lähti ottelun erikoisesta tilanteesta, sillä jo jonkin aikaa flunssaa potenut päävalmentaja Tommi Pikkarainen pysyi varmuuden vuoksi turvallisen välimatkan päässä joukkueensa vaihtopenkistä. Niinpä varsinaisena vastuuvalmentajana toimikin Joonas Laurikainen. Edellisen kerran Laurikainen oli vastaavassa roolissa viime vuoden toukokuussa Oulussa. Silloinkin tilille napsahti voitto.

– Saatiin se Joken maali heti siihen alkuun ja pelattiin muutenkin avausjakso hyvin. Ekalla jaksolla mentiin tietysti vähän virkeämmillä jaloilla ja oltiin sopivan aggressiivisia, mutta kyllä toinenkin ihan hyvää tekemistä meiltä oli. Toisella jaksolla tultiin toki vähän alaspäin, mutta ei liikaa kuitenkaan. Tällä voitolla on iso merkitys joukkueelle ja niin pitää ollakin. Kyllä se tekee päälle todella hyvää, kun saa näitä voittoja, Laurikainen muistutti.

Joakim Latonen tykitti ottelun voittomaaliksi jääneen osumansa jo kamppailun 4. minuutilla. Pallo painui tarkasti ja voimalla vasempaan takanurkkaan.

– En muista kuka tuli laidasta pallon kanssa, mutta se tuli Babacarille ja siitä putosi sellainen flipperipallo ehkä 20 metriin. Oli paljon tilaa ja päätin laukoa. Sinne se meni vasempaan alakulmaan, Latonen kertaili voittomaaliaan.

Latonen puolusteli joukkueensa pelitapaa, mutta periaatteessa ihan turhaan. LähiTapiola -areenan yleisö näki ihan hyvätempoisen taisteluottelun, jossa TPS oli sen maalin verran juuri parempi.

– Meillä on kyllä selkeä pelitapa. Ei ehkä aina ihan niin katsojaystävällistä peliä, mutta kun on isot kärjet, niin silloin pannaan välillä myös isompaa palloa sinne. Kyllä se tuppaa välillä toimimaankin, hän totesi.

– Kova fyysinen kamppailu se oli. Sellaista se jalkapallo vaan välillä on. Pelaajat oli valmistautunut todella hyvin tähän. Pelattiin, juostiin ja taisteltiin ja oltiin valmiina tekemään niitä hommia, Laurikainen puolestaan kiitteli.

– Jo jaksamme näin pelata, niin haastamme kenet tahansa. Totta kai tästä on vielä parantamisen varaakin. Tämä on se tyyli, miten me pelaamme. Meillä on kyllä kombinaatioita, välillä pienempää ja välillä isompaa palloa, meitä vastaan on näin vaikea pelata, Laurikainen tietää.

Toinen TPS-sankari oli maalivahti Jere Koponen torjui komeasti HIFK:n rankkarin toisen puoliajan loppupuolella. Brassihyökkääjä Luís Henrique yritti laukoa pallon vasempaan alakulmaan, mutta Koponen nyrkkeili pelivälineen väljemmille vesille.

– Jereltä totta kai upea ja tärkeä torjunta ja muutenkin häneltä varma peli. IFK sai pilkulta sen maalipaikkansa, mutta eivät he muuten oikein päässeet kunnolla paikoille. Puolustettiin aika hyvin HIFK ulos ja minun mielestäni ei ihan hirveästi ole jossiteltavaa lopputuloksen suhteen, Laurikainen painotti.

TPS pelit jatkuvat Suomen Cupissa kotona ensi viikon lauantaina. TPS – FC Honka alkaa LähiTapiola -areenalla 15.2. klo 13.00.

– Sieltä tulee taas ihan erilainen joukkue silloin vastaan. Ei ehkä niin fyysinen kuin HIFK, mutta erittäin taitava joukkue. Meidän pitää valmistautua myös siihen peliin todella huolella, Laurikainen on suunnitteli.

Ottelukoosteen tarjoaa siivouspalvelu Pro Duo: https://tpstv.fi/kooste-tps-hifk-1-0-07-02-2020/

Lisää uutisia