TPS:n Onnipekka Pajula siirtyy hollantilaisen FC Groningenin akatemiaan

TPS:n Onnipekka Pajula jatkaa uraansa hollantilaisen FC Groningenin akatemiassa. Hän siirtyy Hollantiin lainasopimuksella, joka kestää kesäkuuhun 2021 asti. FC Groningenilla on mahdollisuus lunastaa Pajulan pelaajaoikeudet lainajakson jälkeen TPS:ltä kokonaan.

16-vuotias hyökkääjälupaus on harjoitellut jo TPS:n edustusjoukkueen mukana, mutta hän on pelannut pääasiassa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa. Hän debytoi viime vuoden huhtikuussa seuran edustusjoukkueessa harjoitusottelussa Rauman Pallo-Iiroja vastaan ja viimeisteli heti kaksi maalia. Pajula pelasi viime kaudella TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa yhteensä 19 virallista sarjaottelua ja viimeisteli niissä 21 maalia.

– Onnipekka on vähän erilainen suomalainen hyökkääjä, jota nopeat jalat vievät eteenpäin. Tietysti nuorella pelaajalla on vielä oppimista tästä pelistä kokonaisvaltaisesti, mutta sitähän nyt lähdetään opiskelemaan lisää. Ollaan ylpeitä ja iloisia siitä, että jälleen TPS:stä lähtee yksi nuori pelaaja maailmalle, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa.

Pajula on jo toinen nuori TPS-pelaaja, joka siirtyy FC Groningenin akatemiaan vuoden sisällä. Samaa vuoden 2003 ikäluokkaa oleva toppari Nikolas Talo siirtyi FC Groningenin akatemiaan viime vuoden heinäkuussa. Pajula ja Talo kuuluvat tällä hetkellä myös Suomen U17-ikäluokan maajoukkueeseen.

Vuonna 1971 perustetun FC Groningenin edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Hollannin pääsarjassa, Eredivisiessä.  Seurasta on lähtenyt vuosien varrella vielä suurempiin seuroihin monta maailmanluokan pelaajaa, kuten FC Liverpoolin Virgil van Dijk sekä FC Barcelonan Luis Suárez. Suomalaispelaajista seuraa ovat edustaneet A-maajoukkueen nykyinen kapteeni Tim Sparv sekä myös TPS:ssä pelaajaurallaan esiintyneet Njazi Kuqi ja Jussi Nuorela.

Lisää uutisia