TPS:n naisten vieraaksi huomenna mitalisuosikki Åland United

Naisten Liiga jatkuu huomenna keskiviikkona 11.7, kun TPS:n vieraaksi saapuu sarjan mitalisuosikiksi ennakoitu Åland United. Ottelu alkaa Urheilupuiston yläkentällä klo 17.30.

ÅU majailee sarjassa tällä hetkellä toisena, mutta FC Honka ja HJK voivat tavoittaa saarelaiset pelattuaan saman määrän otteluita. Ålandilla on sarjan paras maaliero ja eniten tehtyjä maaleja, 41, ja puolet niistä ovat takoneet maalinpörssin kärjessä keikkuvat saaren oma kasvatti ja A-maajoukkuepelaaja Adelina Engman sekä 28-vuotias yhdysvaltalaispelaaja Manya Makoski. Myös Maiju Ruotsalainen ja skotlantilainen Hayley Lauder ovat osuneet vastustajan maaliin kuusi kertaa, joten TPS:n puolustus saa tehdä jälleen kerran täyden päivätyön.

Åland on hiljattain solminut sopimukset kahden Ruotsin pääsarjaa pelaavan Tyresön pelaajan kanssa. Helén Eke ja Jennifer Egelryd vahvistavat ÅU:ta ainakin heinäkuun ajan. Viime kaudella TPS:aa edustanut Johanna ”Joska” Björklund pääsee pitkästä aikaa pelaamaan Yläkentällä, tosin nyt ÅU:n paidassa.

ÅU pelasi lauantaina HJK:n kanssa maalittoman tasapelin Helsingissä ja edellisellä kierroksella joukkue peittosi kotonaan NiceFutiksen 7-0, joten kovakuntoinen on Turkuun saapuva vierailija.

TPS:n neljä edellistä ottelua on päättynyt niukkaan tappioon, joten nyt olisi aika kääntää suunta. Edellinen kohtaaminen Ahvenanmaalla päättyi kotijoukkueen voittoon 4-0.

TPS:n joukkueesta ovat keskiviikkona poissa Julia Tunturi ja Saija Östlund, jotka ovat TU17-maajoukkueen avoimessa PM-turnauksessa Norjassa. Julia Säpin pelaaminen on vielä epävarmaa nivusvaivan takia. Poissa ovat lisäksi toipilaat Terhi Ristolainen, Heidi Grönqvist, Ona Pullinen sekä Tiia Hyypiä.

Lisää uutisia