TPS:n naisilla härkäviikonloppu

TPS:n naisten edustusjoukkue vietti härkäviikonloppua, kun se pelasi kaksi harjoitusottelua peräkkäisinä päivinä viikonlopun aikana.

Ensiksi joukkue matkasi lauantaina Tampereelle otteluun Ilvestä vastaan. Pirkkahallissa nähtiin kovaa yritystä ja vauhdikasta peliä, mutta maalinteko tökki TPS:llä, joka ei avopaikastakaan saanut palloa Ilveksen parhaan pelaajan, maalivahti Paula Myllyojan, taakse.

Siipirikkoinen TPS pääsi peliin vain 13 pelaajan voimin, kun Katja Kankaanpää oli maajoukkueen mukana Kyproksella. Anni Rimpiläinen, Ona Pullinen, Janniina Haapaniemi olivat puolestaan BSM-joukkueen mukana Tikkurilassa sekä loput tytöt sairastuvalla.

Peli kulki ensimmäisellä puoliajalla erinomaisesti ja Ilves painettiin puolustuskannalle omaan päätyyn. Kunnon laukaukset jäivät vain puuttumaan ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä Tepsin painostuksesta. Tiina Vatasen vapari 20 metristä oli ehkä TPS:n ensimmäisen jakson paras tilanne, jonka Ilves-maalivahti noukki kuitenkin syliinsä vasemmasta alakulmasta. Myös Tiia Tikkanen pääsi kerran laukomaan oikealta niukasti vasemman tolpan ohi. Ilves onnistui sumputuksessaan ja välttyi takaiskuilta.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Ilves ja peliä käytiin TPS:n kenttäpuoliskolla viisi minuuttia yhtäjaksoisesti. TPS-puolustus onnistui peittämään Ilveksen maalintekoyritykset ja kohta pian Maikku Pirttisalo syötti Tikkasen oikealta laidalta läpi ja tämän keskitys tavoitti maalin edessä Heta Kauppisen, jonka laukaus neljästä metristä epäonneksi meni hieman maalin yli.

Jakson puolivälissä kärkeen siirtynyt Julia Tunturi sai Tiina Vataselta oivan pystysyötön ja hän pujahti kahden Ilves-puolustajan välistä, mutta kuljetuksen viimeisestä kosketuksesta, Ilves-pelaajan häiritsemänä ja ennen ajateltua laukausta, tuli liian pitkä ja tamperelaisvahti Myllyoja ehti heittäytyä pallolle.

Tikkasella oli vielä ottelun lopulla hyvä tilaisuus avata maalisarake, kun hän pääsi 10 metristä laukomaan kohti etualanurkkaa, mutta Myllyojan erinomainen jalkatorjunta pelasti Ilveksen tälläkin kertaa.

– Meidän pelinrakentelu toimi lauantaina hyvin ja myös prässi Ilveksen päädyssä antoi meille yliotteen ensimmäisellä puoliajalla. Me puolestamme saimme rauhassa rakennella hyökkäyksiämme, kun Ilves ei prässännyt. Vielä emme ole 90 minuutin kunnossa, mutta nämä ovat onneksi vasta ensimmäisiä harkkapelejä. Maalintekotilanteita onnistuimme luomaan hyvin, mutta vielä ei mennyt putkeen, Tikkanen totesi ottelun jälkeen.

Julia Tunturille peli oli ensimmäinen liigajoukkuetta vastaan.

– Minulla oli aluksi hieman vaikeuksia pelin kovan temmon kanssa. Pääsin mielestäni kuitenkin hyvin mukaan ensimmäisen 20 minuutin jälkeen. Harmittaa vietävästi, kun mokasin toisella puoliajalla läpimenotilanteessa, mutta tämä oli kaiken kaikkiaan oikein opettavainen kokemus liigatason vauhdista, kun aikaa ja tilaa ratkaisuihin on vähän. Oli kiva, kun sain pelata 10-paikalla. Pelaan sitä paikkaa nuorten maajoukkueessakin ja osaan sen parhaiten. Vielä muutama vuosi sitten pelasin junnupeleissä kärjessä. Mielestäni opin uutta tässä pelissä siinä, miten 10-paikalla pelaavan pitää sijoittua vastustajan yrittäessä avata peliään!

– Loimme useita tekopaikkoja ja vaikkei niissä onnistuttukaan, niin pelillinen ilmeemme oli erittäin hyvä. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsimme selvästi ja toisella TPS:llä oli kokonaisuutena lievä hallinta, kiteytti valmentaja Heikki Altonen tämän maalittoman harjoituspelin.

TPS:n avauskokoonpano Ilves-ottelussa:
Karoliina Lindstedt (mv); Sari Tikkanen, Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen; Julia Säppi, Julia Tunturi, Terhi Ristolainen; Heta Kauppinen, Tiia Tikkanen

Vaihdossa: Heidi Grönqvist ja Emmi Pullinen

30. 0-1 Lotta Peitsi
49. 0-2 oma maali

Naisten viikonloppu jatkui sunnuntaina Kaarinan ulkotekonrmella, kun aina yllätyksellinen Talenttiklubi saapui kylään.

Aurinko paistoi TPS:lle vain vajaat puoli tuntia, kunnes Klubi pääsi peliin mukaan. Tepsin maalilla nyt pelannut Anni Rimpiläinen tuli ulos 16-boxista katkaisemaan Klubin pitkää syöttöä. Hänen purkunsa ohjautui Lotta Peitsille, joka kiitti ja veti kaaripallon 30 metristä yli Rimpiläisen verkon perille.

Sitä ennen TPS:llä oli muutama nopea ja hyvä hyökkäyksen rakentelu. Esim. 13. minuutin kohdalla Heidi Grönqvist eteni vasenta laitaa pitkin antaen keskityksen Heta Kauppiselle, joka latasi pallon Klubi-vahti Minna Huhtamon käsien kautta oikeaan maalitolppaan. TPS:n alun hallintaa kuvaa hyvin se, että Klubi sai ensimmäisen laukauksen TPS:n maalia kohti vasta 19. minuutilla. TPS:n toinen hyvä tilanne oli aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Julia Tunturi laukoi Kauppisen syötöstä hieman ohi oikean tolpan.

Klubi rynnisti kovaa toisen jakson alussa ja se palkittiinkin. Kolme Klubin hyökkääjää ja TPS:n puolustus juoksi rinnakkain pystypallon perään, TPS:n pelaaja ehti ensin liukuen palloon, joka vieri oman maalin alakulmaan ohi TPS-vahdin.

Toisella puoliajalla oikeaan laitaan tulleella Terhi Ristolaisella oli muutama hyvä maalipaikka. 51. minuutin kohdalla hänet syötettiin yksin läpi, mutta Huhtamo venyi torjuntaan. 83. minuutilla Ristolaisen kova veto kimposi Klubin maalin ylähirren kautta sivurajasta ulos.

Sunnuntaina ei ollut TPS:n päivä ja suuri syy siihen oli tietenkin edellisen päivän pelin rasitus. Ottelusta oli lisäksi pois Siiri Hammar, joka oli matkalla TU19-maajoukkueen kanssa Belgiaan.

TPS:n naisten seuraava harjoituspeli on lauantaina 10.3. Salon tekonurmella Porin NiceFutista vastaan.

TPS:n avauskokoonpano Klubi09-ottelussa:
Anni Rimpiläinen (mv); Emilia Halm, Emmi Montonen, Hanna Karhu, Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen; Heidi Grönqvist, Taija Tomberg; Tiia Tikkanen, Julia Tunturi, Heta Kauppinen

Vaihdossa aloittivat:  Matilda Halm, Petra Nurminen, Sari Tikkanen, Julia Säppi, Emmi Pullinen, Terhi Ristolainen ja Janniina Haapaniemi

Lisää uutisia