1. 1-0 Julia Säppi (Terhi Ristolainen, Emmi Montonen)
11. 1-1 Ulla Matikainen
13. 2-1 Tiia Tikkanen (Heta Kauppinen)
19. 2-2 Anna Auvinen

TPS:n naisten edustusjoukkue pelasi harjoitusottelun FC Honkaa vastaan eilen Kupittaan 2 kentällä.

Ottelu lähti käyntiin TPS:n salama-aloituksella. 29 sekuntia ehti kulua, kun pallo oli jo Hongan maalissa. Emmi Montonen antoi laitaan Terhi Ristolaiselle, joka keskitti Hongan maalille. Pallo kimposi puolustajasta Julia Säpille, jonka rauhallinen sijoitus löysi tiensä Ina Suutarin taakse.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa 10 minuuttia ja nyt oli vierailijoiden vuoro. TPS-puolustuksen pienestä virheestä  Ulla Matikainen pääsi laukomaan etutolppaa nuollen tasoituksen.

Pari minuuttia tästä ja TPS kehitti nopean vastahyökkäyksen Heta Kauppisen kautta. Tämä antoi hyvän pystysyötön Tiia Tikkaselle, joka vikkelästi irtaantui topparista. Ina Suutari tuli vastaan torjuen puolittain sivulle. Tiki pystyi kääntymään pienessä tilassa ennen kuin Honka-puolustus ehti paikalle ja laukoi TPS:n taas johtoon.

Honka vyöryi taas vuorostaan 19. minuutilla ja nopean pallonsiirtelyn jälkeen heillä oli kahden pelaajan ylivoima 16 alueen sisällä, josta Anna Auvisen puolittain epäonnistunut veto kiersi sivuverkkoon – tasan 2-2.

Tähän maali-iloittelu loppuikin ja muutama TPS:n mustavalkoisten silmälasien läpi nähty tilanne olisi pienellä onnella voinut lisätä kotijoukkueen maalitiliä. 65. minuutilla Tiia Tikkanen laukoi kovaa yläputkeen ja kymmenen minuuttia myöhemmin hieman yli maalin. Muutama minuutti ennen loppua Emilia Halmin raudanluja veto vastapalloon osui ylärimaan.

TPS esitti ehkä parasta peliään tällä harjoituskaudella, mikä lupaa hyvää sarjan alkaessa kolmen viikon päästä. Honka hyökkäsi ajoittain hyvinkin vaarallisesti nopeiden laitapelaajiensa ansiosta ja aikaansai useita hankalia tilanteita TPS-puolustuksessa Kanhaanpään kuitenkin torjuessa hyvin.

TPS:n aloituskokoonpano: Katja Kankaanpää (mv);  Sari Tikkanen (46. Heidi Grönqvist), Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen (C);  Julia Säppi (61. Emilia Halm), Heta Kauppinen (27. Petra Nurminen, 78. Janniina Haapaniemi), Terhi Ristolainen (90. Petra Nurminen); Juliette Kemppi, Tiia Tikkanen.

Vaihdossa:  Karoliina Lindstedt (mv), Matilda Halm, Emilia Halm, Hanna Karhu, Emmi Pullinen, Heidi Grönqvist, Janniina Haapaniemi ja Petra Nurminen.

Kuva: Timo Hammar