TPS:n naiset aloittavat Suomen Cupin sunnuntaina Espoossa

TPS:n naisten edustusjoukkue aloittaa virallisen kilpailukauden 2020 sunnuntaina Espoossa. Palloseura matkustaa Pääkaupunkiseudulle espoolaisen FC Hongan vieraaksi. Kyseessä on Naisten Suomen Cupin lohko 3:n ottelu.

FC Honka – TPS alkaa Esport Arenalla sunnuntaina 26.1. klo 18.00. Lohkon kolmas joukkue on Åland United, jonka TPS saa puolestaan vieraakseen Kupittaalle lauantaina 1.2. Se ottelu alkaa klo 16.00. Åland United ja FC Honka ovat pelanneet jo lohkon ensimmäisen ottelun, joka päättyi 1-1-tasapeliin.

TPS:llä on kauden alkaessa koossa mukavat 25 pelaajasopimusta. TPS:n päävalmentajaksi palannut Sami Haltia kuitenkin painottaa, että liikehdintää voi vielä tapahtua suuntaan, jos toiseen.

– Joukkueessa on jo hyvin laatua ja leveyttä. Emme lyö mitään vielä kuitenkaan lukkoon, sillä joukkuetta on vieläkin tarvittaessa mahdollisuus vahvistaa, hän muistuttaa.

Tepsin, Hongan ja Åland Unitedin keskinäinen lohko vaikuttaa kaikkien neljän alkulohkon joukossa ennakkoon kaikkein kovimmalta. Lohkossa 1 pelaavat Ykköseen pudonneet IK Myran ja ONS sekä liigassa jatkava KuPS. Lohkossa 2 taistelevat liigajoukkueet Ilves, JyPK sekä PK-35 Vantaa. Lohkossa 4 pelaavat puolestaan liigajoukkueiden HJK:n ja TiPS:n lisäksi peräti Kolmosen tasolla pelaava FC KTP.

– Onhan se kovin lohko, kun pelaamme kahta selkeää mitalisuosikkia ja viimekautista mitalijoukkuetta vastaan. Heti alkuun siis lähes kovin mahdollinen mittari meille, Haltia myöntää.

Päävalmentaja Haltia uskoo, että TPS pystyy haastamaan espoolaiset sunnuntaina, vaikka ensimmäinen harjoitusottelu PK-35 Vantaata vastaan olikin esityksenä varsin ailahteleva.

– Honka on kova ryhmä, se on kyllä tiedossa. Omien juttujen kautta peliin kuitenkin lähdetään. PK:ta vastaan peli heittelehti ja nyt on tarkoitus saada peli paremmin kokonaisuudessa jengoilleen. Odotan, että pystymme haastamaan Hongan tasapäisesti voitosta. Me tarvitsemme peliimme tiettyä stabiiliutta ja sitä kautta tavoittelemme ehjää ysikymppistä, Haltia kaavailee.

Vaikka TPS:n sopimustilanne on vähintään kohtuullinen, niin joukkueesta puuttuu vielä paljon pelaajia. Oman haasteensa tuo lisäksi se, että TPS:n ja KaaPo:n T18-ikäluokan yhteisjoukkue pelaa lauantaina SM-karsintaa Nurmijärven Palloseuraa vastaan.

– Kaksi tärkeää peliä osuu peräkkäisille päiville, mutta samoja haasteita muillakin on. Sopimuspelaajistamme Julia Sainio kuntouttaa itseään vielä varmaan kesään asti. Patricia Träsk kuntouttaa olkapäätään jonnekin kevättalvelle asti, tarkempi arvio selviää sitten lähempänä, TPS-luotsi toteaa toiveikkaana.

– Toisaalta koko viime kauden pois ollut Viivi Spets on harjoitellut jo pari kuukautta täysillä ja Amalia Härkönen on palannut nyt tammikuussa mukaan. Jenni Rannus on kuntouttanut selkää ja palannut myös joukkueen mukaan. Lisäksi Frida Lähteenmäki liittyy ihan pian joukkueen mukaan, mutta ei ole vielä sunnuntaina mukana, Haltia listaa.

Lisää uutisia