TPS:n mitalijahti kaartuu loppusuoralle

TPS pelaa sunnuntaina kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa JJK:ta vastaan. Vastustaja on kotijoukkueelle jostain syystä ihan sieltä ilkeimmästä päästä, sillä TPS on hävinnyt tämän kauden kaksi aiempaa keskinäistä ottelua.

-Molemmat ottelut olisivat olleet myös voitettavissa, mutta JJK on ollut meitä vastaan tehokas. Meidän täytyy pistää ihan kaikki likoon, että nyt olisi meidän vuoromme. JJK pääsee tänne Turkuun ilman paineita. Se on varmistanut sarjapaikkansa, mutta ei pysty nousemaan enää mitalipeleihin mukaan. Joukkue on tavallaan kiusaajan roolissa ja viimeksi IFK Mariehamn sai tuntea sen nahoissaan Jyväskylässä, TPS-puolustaja Jani Tanska varoittelee.

Sarjan kärkikolmikko jatkaa Suomen mestaruuden metsästystä tiiviissä nipussa kahden pisteen sisässä, kun sarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta. Alkuviikon kierros osoitti jälleen kerran tämän kauden Veikkausliigan tasaisuuden, kun mikään kärjen joukkueista ei pystynyt voittoon. TPS rämpi Lahdessa, Inter sortui kotonaan KuPS:iin ja HJK:kaan ei saanut pistettä enempää matkaansa Valkeakoskelta. Myös seuraavaksi lähimmät uhkaajat IFK Mariehamn ja MYPA jäivät nuolemaan näppejään.

-Me pelasimme Lahdessa aivan liian hitaasti, joka oli se suurin ongelmamme. Intensiteettimme pallon kanssa oli vaan huonoa. Odotimme, että Lahti tekisi jonkun virheen, mutta se tulikin meidän päätyymme. Näin nämä syksyn pelit usein ratkeavat. Nyt meidän pitää keskittyä omaan peliimme ja sen vahvuuksiin, sillä eihän tässä vaiheessa kautta enää mitään suuria muutoksia pysty ajamaan sisään, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistuttaa.

-Pelaajat tietävät, mitä heiltä kentällä odotetaan ja nyt on aika näyttää sitä parasta osaamista. Kyllä ne muutkin kärkipään joukkueet näitä pelejä vielä voittavat, joten fokuksen pitää olla vaan tässä omassa tekemisessä, että päästään maaottelutauolle niin hyvissä asemissa kuin se on vaan mahdollista, Rajamäki vielä painottaa.

JJK tuo Turkuun entisistä TPS-pelaajista Mikko Mannisen ja Jani Virtasen, jotka ovat olleet joukkueensa hyökkäyspään pelin pääideologeja. Vahvan alkukauden pelannut Babatunde Wusu ei tällä kaudella enää pelaa, mutta nuori Eero Markkanen näytti vaarallisuuttaan ja iski maanantaina kaksi maalia.

-JJK oli viime kaudella pronssilla, eikä joukkue ole siitä paljon muuttunut. He voittavat hyvänä päivänään tässä sarjassa kenet tahansa, Rajamäki alleviivaa.

Sunnuntain ottelussa on mukana myös erillinen tärkeä teemansa, sillä kaikki kentällä olevat pelaajat nostavat yhdessä turkulaisyleisön kanssa symbolisesti punaista korttia rasismille.

TPS-JJK alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla sunnuntaina 7.10. klo 18.30.

Lisää uutisia