TPS:n, Mehiläisen ja Paavo Nurmi -keskuksen ”Koutsi kuntoon” -projekti sai jatkoa

TPS jalkapallo ja Mehiläinen ovat tehneet yhteistyötä yhtäjaksoisesti jo yli viisitoista vuotta. Mehiläinen vastaa TPS:n jalkapallon kaikista terveydenhuoltoon liittyvistä palveluista. TPS:n edustusjoukkueen lääkäreinä toimii koko Mehiläisen Turun Liikuntaklinikan lääkäritiimi, mutta TPS miesten edustusjoukkueen vastaava lääkäri on Petri Kallio.

Yhteistyökuviota täydentää Paavo Nurmi -keskus, joka on voittoa tavoittelematon liikuntalääketieteen keskus. Sen tavoitteena on lisätä ihmisten yleistä hyvinvointia liikunnan ja terveiden elämäntapojen avulla. Toiminnan perustana on tieteellinen tutkimus. Paavo Nurmi -keskus täytti tänä vuonna 60 vuotta.

TPS:n, Mehiläisen ja Paavo Nurmi -keskus aloittivat yhteisen ”Koutsi kuntoon” -projektin viime vuoden tammikuussa. Projektin ideana on seurata TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen fyysisen kunnon kehitystä. Laurikaisen perusarvot mitattiin alkuun Mehiläisessä, jonka jälkeen hänelle laadittiin oma kunto-ohjelma.

Hyväkuntoinen TPS-luotsi pääsi mittauttamaan omia arvojaan Paavo Nurmi -keskuksessa ensimmäisen kerran toukokuussa. Projektin toinen mittauspäivä järjestettiin muutama päivä ennen joulua. Paavo Nurmi -keskuksen liikuntafysiologi Jukka Kapanen on toiminut molemmilla kerroilla Laurikaisen henkilökohtaisena testaajana sekä testituloksen analysoijana.

– Koutsin kunto on mitattu taas uudelleen. Voin todeta hänen pitäneen erittäin hyvää huolta paitsi omasta joukkueestaan, niin myös omasta henkilökohtaisesta kunnostaan. Kunto on jopa vahvistunut viime keväästä, mikä silloinkin oli jo aivan loistavalla tasolla, liikuntafysiologi Jukka Kapanen tiivisti testitulokset.

– Erinomaista, kiitokset Jukka ja muu Caribian väki. Tulokset näyttävät hyvältä myös lääkärin silmin, lääkäri Petri Kallio vahvisti tyytyväisenä, heti testitulokset nähtyään.

– Mehiläisen ja Paavo Nurmi -keskuksen kanssa homma toimii aina. Tämä on kaikin puolin kiva, ja jännittäväkin, projekti. Olen todella positiivisesti yllättynyt nyt, sillä pelkäsin vähän tämän viimeisen testikerran tuloksia, päävalmentaja Mika Laurikainen myöntää.

Koutsi kuntoon osa 3 TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/tpsn-mehilaisen-paavo-nurmi-keskuksen-koutsi-kuntoon-projekti-sai-jatkoa/

Katso myös:
Koutsi kuntoon osa 1: https://tpstv.fi/tps-jalkapallon-ja-sairaala-mehilaisen-pitka-yhteistyo-saa-jatkoa/
Koutsi kuntoon osa 2: https://tpstv.fi/koutsi-kuntoon-projekti-sai-jatkoa-paavo-nurmi-keskuksessa/

Lisää uutisia