TPS:n huoltajalegenda Risto Lindman on menehtynyt

Turun Palloseuran huoltajalegenda Risto Lindman on menehtynyt 88-vuotiaana. ”Rippe” toimi huoltajan roolissa TPS-pelaajien luottomiehenä 30 vuoden ajan vuodesta 1961 vuoteen 1991.

Lindman oli pitkän linjan tepsiläinen. Hän tuli TPS:n toimintaan mukaan pelaajana jo vuonna 1952. Lindman toimi seurassa myös valmennustehtävissä ja valmensi Tepsin A-pojat Suomen mestaruuteen vuonna 1960.

Parhaiten Lindman muistetaan Turun Palloseuran pitkäaikaisena huoltajana. Huoltajan tehtäväkenttään kuului tuohon aikaan joukkueen sisällä kaikki maan ja taivaan välillä lihas- ja varustehuollosta matka-, ruoka- ja passijärjestelyihin. Lindman oli huoltajana TPS:n joukkueen mukana voittamassa neljää SM-kultaa (1968, -71, -72 ja -75) ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta (1991).

Lindman toimi myös TPS:n legendaaristen Mustien kirjojen päivittäjänä ennen Heikki Mäkeä. Lindman palkittiin koko Turun Palloseuran Vuoden tepsiläisenä vuonna 1988, kaikkien aikojen neljäntenä henkilönä seurassa. TPS:n kultaisen ansiomerkin Lindman sai vuonna 1972. Lindman aateloitiin TPS Jalkapallon Kunniagalleriaan Turun Palloseuran satavuotisjuhlaottelun yhteydessä kesäkuussa 2022.

Lindman menehtyi 13. joulukuuta 2022. TPS Jalkapallo ottaa osaa Risto Lindmanin omaisten suruun ja kunnioittaa hänen muistoaan.

Lisää uutisia