TPS:n haastava vieraskiertue alkaa torstaina FC Lahden vieraana

TPS:n kolmen ottelun mittainen haastava vierasottelukiertue alkaa torstaina Lahdesta. Sen jälkeen edessä ovat vielä Helsinki ja Tampere, ennen kuin SJK saapuu seuraavaksi vierailulle Turkuun lokakuun puolella.

– Nyt on haastava kierros edessä, olisin totta kai halunnut enemmän pisteistä näistä kahdesta viimeisestä kotiottelusta. Puolustuspelimme on kuitenkin toiminut on koko ajan pääsääntöisesti ihan hyvin, muoto kentällä on pitänyt ja pystymme iskemään ketä tahansa vastaan takaisin. Nyt mennään yhdessä joukkueena, taistellaan ja isketään, kun paikka on, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson vakuuttaa.

TPS ja FC Lahti kohtasivat jo heinäkuun lopussa Turussa ja silloin pinnat matkasivat vieraille lukemin 1-3. TPS:n uusi päävalmentaja Jonatan Johansson oli tuolloin saapunut juuri Turkuun, mutta hänen ollessa vielä karanteenissa, päävalmentajavastuussa oli ensimmäistä kertaa Veikkausliigatasolla Joonas Laurikainen.

TPS nousi viime maanantaina 1-1-tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan. Johansson oli lopulta kaikkien vaiheiden jälkeen varsin tyytyväinen itse tulokseen, mutta hän manasi moneen otteeseen joukkueensa luokatonta syöttötyöskentelyä.

– Kävimme joukkueen kanssa peliä tarkkaan läpi. Tietyt perusjutut oli ihan ok, kuten taistelu ja muoto. Mutta kun saimme pallon pois, menetimme sen lähes heti. Jean teki poikkeuksena muutaman hyvän ratkaisun ottelun alussa, mutta sen jälkeen syöttöjen laatu oli heikkoa. IFK Mariehamnin johtomaali syntyi huonosta poikkisyötöstä. Olin todella pettynyt pelin jälkeen, mutta nyt katseet on taas eteenpäin, Johansson painotti.

– Eihän kahdessa päivässä tehdä treeneissä ihmeitä, mutta ollaan nyt keskitytty pallonhallintaan liittyviin asioihin, kommunikaatioon kentällä sekä yleisen itseluottamuksen lisäämiseen. Maanantain kaltaista pallojen menettämisprosenttia ei vaan saa tulla. Ihan hyvin ja tiiviisti treenattiin ja palauteltiin sekä pidettiin ottelupalaverit, Johansson summaa.

FC Lahdelle jäi TPS:n onneksi yhtä vähän palautumisaikaa, sillä joukkue hävisi maanantaina kotonaan KuPS:lle 1-2. Lahden valmistautumisen tuskaa lisää vielä se, että KuPS:n Ville Saxman ratkaisi Lahden ottelun vasta aivan loppuhetkillä.

– FC Lahti on hyvä joukkue ja se prässää erityisen hyvin. Joukkueessa on taitoa ja hyviä yksilöitä. Lahden tilannevaihdot ovat erittäin laadukkaita ja meidän pitää saada vielä ne omat syötöt kohdalleen, Johansson vielä pudotteli.

TPS:n vahvuudesta puuttuvat edelleen keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson ja keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen. Karlsson on poissa loppukauden ja Pikkarainen palaa kentille todennäköisesti vasta lokakuun puolella. TPS:n harjoitusvahvuuteen ovat puolestaan palanneet hyökkääjä Elmo Heinonen sekä laitapuolustaja Masahudu Alhassan.

FC Lahti – TPS alkaa Lahden Stadionilla torstaina 17.9. klo 18.30 ja ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan myös Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3687062

Lisää uutisia