TPS murskasi Hakan ja nousi sarjakakkoseksi

Sarjakakkoseksi hivuttautunut TPS tarjosi kotiyleisölleen tänään suorastaan hämmästyttävän jalkapalloillan. TPS takoi vieraansa Hakan kustannuksella täysin ylivoimaisen seitsemän maalin marginaalin ja upotti sarjapaikastaan taistelevat valkeakoskelaiset lopulta lukemin 9-2. TPS romutti samalla Veikkausliigassa yhden yksittäisen ottelun maaliennätyksensä. TPS on
kyennyt seitsemän maalin eroon vain kahdesti aikaisemmin. Vuonna 1997 FinnPa romahti Tepsin käsittelyssä lukemin 7-0 ja yhdeksän vuotta myöhemmin FC KooTeePee täsmälleen samoin luvuin.

-Haka murtui tänään todella nopeasti, eikä pisteistä edes varsinaisesti kamppailtu. Tehtiin tänään asioita oikein ja nähtiin päälle myös todella komeita maaleja, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kiitteli joukkojaan ylpeänä.

-Me menetettiin kuitenkin vain kolme pistettä, seuraava ottelumme tulee tässä tapauksessa onneksi jo pian. Keskustellaan tästä pelistä varmaan jo kotimatkalla, ettei kaikkien tarvitse valvoa koko yötä ja pelätä, mitä huomenna tulee eteen. Olihan totaalinen romahdus, Hakan valmentaja Sami Ristilä huokaili vieressä.

TPS oli jo 22. minuutin kohdalla neljän maalin karkumatkalla.  Alkuun tahtipuikkoa heilutti kokenut kettu, Mikko Hyyrynen. Ensin alkuun hän syötti Dennis Okarun karkuun. Tämä rynnisti röyhkeästi Hakan maalin eteen ja latasi pallon voimalla verkkoon.  Seuraavasta tarjoilusta vastasi Sami Rähmönen. Millimetrin tarkka keskitys lähti oikealta ja Hyyrynen puski pallon tyylikkäästi sisään. Seuraavaksi Hyyrynen tarjoili ja Aleksi Ristola avasi päivän maalitilinsä. Kuin pisteeksi ii:n päälle tempaisi Hyyrynen pallon vielä kertaalleen verkkoon.

-Kyllähän se oli tämä kaljupää, joka tämän ottelun ratkaisun alusti. Hän oli neljässä ensimmäisessä maalissa mukana, joten ei kai paljon enempää voi yhdeltä mieheltä odottaa, Rajamäki ylisti.

TPS pääsi iskemään ensimmäisellä puoliajalla vielä kertaalleen. Toni Kolehmainen antoi kulman oikealta ja ajoituksen mestari Jaakko Nyberg nousi joukon korkeimmalle ja puski pallon jo viidennen kerran Hakan verkkoon.

-Toisella puoliajalla ainoana tavoitteenamme oli pitää peli niin sanotusti kasassa, Rajamäki myönsi suoraan.

Ja pysyihän se peli kasassa, sillä 51. minuutin kohdalla roihusi seuraavan kerran. Jarkko Hurme ajoi vasenta kaistaa tylysti sisään ja vapautti rankkarialueella päivystäneen Aleksi Ristola. Tämä iski pallon tyynesti tolpan kautta verkkoon. Reilun tunnin kohdalla isoa roolia otti puolestaan Petteri Pennanen. Taitava keskikenttäpelaaja ryntää vasenta laitaa ja leikkasi hieman keskelle, josta lähti upea kierteinen veto, joka painui maalin oikeaan takanurkkaan. Tilanne oli siis jo 7-0!

Haka pääsi kuin varkain kaventamaan, mutta seuraavasta herkusta vastasivat Okaru ja Juho Lehtonen. Okaru pelasi koko Hakan puolustuksen ulos ja vapautti Lehtosen, joka täräytti pallon aivan tyhjään maaliin.

Haka junttasi tämän jälkeen toisen lohdutusmaalinsa, ennen kuin Ristola varmisti oman knallitemppunsa. Kauden maalimääränsä jo kymmeneen nostanut Ristola otti maaleistaan kaiken ilon irti.

-Tuntuu aivan mahtavalta. Maalimäärä on jo nyt sen verran iso, että täytyy vaan osata olla tyytyväinen. Koko joukkueella sujuu nyt hyvin ja taistelu sen kun jatkuu, Ristola lupasi.

-Tunsin Aleksin näistä meidän uusista pelaajista entuudestaan kaikkein parhaiten. Hän on iskenyt paikoista maalit ja kyllä tuo tarjoilukin tuntuu pelaavan, Rajamäki myhäili.

Ottelussa nähtiin myös tuore liigadebyytti, kun parin päivän päästä 17 vuotta täyttävä Matias Hilska juoksi kentälle 79. minuutin kohdalla.

-Kieltämättä vähän jännitti juosta kentälle. Koetin pysyä rentona ja ottaa oman paikkani, Hilska jutusteli ottelun jälkeen.

Sunnuntaina MYPA:n vieraaksi matkaava TPS on nyt vain kaksi pistettä sarjakärki FC Interin perässä. HJK ja IFK Mariehamn ovat puolestaan kahden pisteen päässä Tepsistä. Taistelu kärkisijoista jatkuu  siis todella tasaisena.

Lisää uutisia