TPS mursi komeasti Pietarsaaren kirouksen!

Tuore Suomen Cupin mestari TPS kesti hurjat paineet tänään Pietarsaaressa ja etenee myös Veikkausliigassa mitalivauhdissa. TPS haki niin ikään mitaleista tappelevalta Jarolta täydet pinnat näytostyyliin lukemin 1-3. Pietarsaari on ollut Tepsille synkkä paikka koko Veikkausliigan historian ajan ja tämänpäiväinen uroteko oli vasta historian kolmas voitto.

TPS nousi 1-3-voitollaan samalla liigakakkoseksi, mutta kaksi pinnaa perässä väijyvä Honka pelaa huomenna rästimatsinsa. Tepsin aikaisemmat voitot Pietarsaaresta ovat tulleet vuosina 1993 ja 2008.

TPS aloitti ottelun räväkästi ja murtautui jo viiden minuutin kohdalla 0-1-johtoon. Maalin iski kukapa muu, kuin Roope Riski, joka sai Veikkausliigassa jo tusinan täyteen. Roopen veto oli aivan huikea yksilösuoritus ja Jaro-maalivahti Vitali Teles jäi vaan haromaan tyhjää.

TPS:n räväkkä alku sai jatkoa puoliajan puolessa välissä. Paikkansa saivat niin Mika Ääritalo kuin Roope Riskikin, mutta lisäosumia ei nähty. Pallo kävi kertaalleen Jaro-puolustajan kädessäkin, mutta selvä pilkku jäi viheltämättä.

Jakson lopulla myös Jaro sai välillä myllynsä ihan nätisti pyörimään, mutta vedot painuivat ohi tai päätyivät Jukka Lehtovaaran hyppysten kautta väljemmille vesille.

TPS pääsi Pietarsaaren syksyisessä illassa 0-1-johdossa tauolle.

Toinen puoliaika alkoi myös räväkästi. Ensin Jaron Jevgeni Novikov latasi ohi, mutta heti perään iski TPS. Roope Riski näytti jälleen kyltymätäntä maalinälkäänsä, mutta kimpoili ylärimaan.. Heti perään Jonatan Johansson pisti palloa laidalta luukulle, Teles haparoi, mutta jatkajaa ei löytynyt.

61. minuutin kohdalla TPS iski varkain kuin salama. Vieraat saivat kulman, Teles nyrkkeili pallon ulos, mutta Jallu Heinkangas pääsi kiskaisemaan takaisin. TPS-kipparin veto oli osittainen suutari, mutta painui silti verkkoon. Maali oli Jallulle kauden ensimmäinen ja tuli todella tärkeään saumaan.

Pari minuuttia tästä ja Jaro pimeni lopullisesti, kun Mikko Manninen pyssytti pelivälineen vastustamattomasti verkon perille. Tästä ei kolmessa viimeisessä matsissaan tappioasemasta voittoon noussut Jarokaan enää toipunut. Eipä ollut TPS ennen Pietarsaaressa 0-3 johtanutkaan!

Jaro aloitti kuitenkin vielä vimmatun ja sitkeän takaa-ajon ja se tuotti isäntien kannalta toivottua tulosta 84. minuutin kohdalla. Jarolle tuomittiin pilkku, jonka alkuperä jäi hieman epäselväksi. Joka tapauksessa Papa Niang täräytti pallon maltilla alanurkkaan. Sama herra aiheutti sydämentykytyksiä vielä aivan loppuminuuteilla hirvittävällä tykillään. Thomas Kulakin latasi pallon vielä kertaalleen aivan lopussa tolppaan, mutta sitten Pietarsaaressa vihdoinkin hiljeni.

Voitto siis merkitsi sitä, että Tepsillä on omissa käsissään vähintään pronssimitalit, mutta myös hopeasta käydään varmasti vielä armoton taistelu HJK:n takana.

Lisää uutisia