TPS:lle uusia poissaoloja Honka-peliin – Espinosan kausi ohi

Veikkausliiga jatkuu TPS:n osalta pienen tauon jälkeen lauantaina, kun raitapaidat matkustavat FC Hongan vieraaksi Tapiolan Urheilupuistoon. Ottelu alkaa virkavallan toivomuksesta jo poikkeuksellisen aikaiseen kellonaikaan. Eli FC Honka – TPS vihelletään käyntiin Tapiolassa jo klo 13.00.

– Painetaan nyt vaan menemään, meillä on ihan hyvä viikko takana. Nyt mitataan koko joukkueen luonnetta. Me lähdemme yksinkertaistamaan peliämme jonkin verran ja painopiste on puolustamisessa. Meillä on mahdollisuutemme pistetilin avaamiseen, mutta se vaatii melkein nollan omassa päässä, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen arvioi.

Erityisesti TPS:n hyökkäyspäähän tuli ammottavia aukkoja viikolla. Mika Ääritalo sairastui, eikä hän pääse lauantaina mukaan missään tapauksessa. Lisäksi joukkueen viime kauden parhaan maalintekijän, Eliécer Espinosan, loppukausi on käytännössä jo taputeltu.

– Ääritalon tilannetta seurataan, mutta ensi viikkokin tulee nopeasti. Espinosan etureiden kanssa on menty välillä ylöspäin ja välillä alaspäin, mutta nyt tilanne on valitettavan selkeä. Hän tarvitsee leikkaushoitoa ja koko kausi on näillä näkymin paketissa. Totta kai tämä paha paikka hänelle ja meille, varsinkin kun hän pääsi jo välillä takaisin, Pikkarainen manasi.

– On selvä asia, että joudumme katsamaan uusia miehiä hyökkäyspäähän. Tähän peliruuhkaan se on kuitenkin aika vaikeaa, kun pitäisi olla aika varma siitä, mitä saa. Meillä on nyt kuitenkin haku päällä ja saadaan pari miestä tänne näytille.

Joukkueen luottomies Sami Rähmönen ei ole myöskään mukana Espoossa. Hänelle tehtiin menneellä viikolla pieni, suhteellisen harmiton operaatio, mutta TPS-kipparin pitäisi olla taas ensi viikolla joukkueen kotiotteluissa mukana.

Rodney Strasser on myös edelleen pois, kuten myös Jonni Peräaho, joka kärsii pienistä vammoista. Rasse (Holma) on jo mukana, mutta häntä me pysty vielä käyttämään kuin korkeintaan ottelun lopussa. Kokonaan uutena pelaajana kokoonpanossa on mukana toppari Roope Pakkanen. Jussi (Pikkarainen) palaa takaisin, ja hyvä niin, Pikkarainen vielä taustoittaa.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3644767

Lisää uutisia