TPS:llä tuttu kaava Tampereella: peli kulkee, mutta maalinteko on vaikeaa

TPS pelasi jo neljännen peräkkäisen harjoitusottelun Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Vastustajat ovat olleet järjestyksessä IFK Mariehamn, Haka, HIFK ja tänään Tampereen Ilves.

Kaikki neljä ottelua päättyi 1-0, joista kolme TPS:n tappioksi ja yksi TPS:n hyväksi. Palloseura hävisi IFK Mariehamnille, HIFK:lle ja Ilvekselle 1-0, mutta kävi hakemassa 0-1-vierasvoiton Hakasta Tehtaan kentältä.

Samalla yhden maalin linjalla jatkettiin siis tänään Tampereella, kun Palloseura hävisi Kaupissa Jarkko Wissin valmentamalle Ilvekselle 1-0. Tamperelaisten voittomaali syntyi erikoistilanteesta ottelun lisäajalla. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

– En ole tietenkään tyytyväinen, kun joukkue häviää. Ei kukaan tappion jälkeen ole tyytyväinen. Meillä on ollut kuitenkin neljä Veikkausliigajoukkuetta vastassa ja olemme antaneet kaikille täysin tasavertaisen vastuksen ja meillä on ollut myös omat mahdollisuutemme kaikissa näissä peleissä. Isossa kuvassa pelimme on kehittynyt koko ajan ja kaikki tekevät erinomaisesti töitä. Loppulukemistakin voi päätellä, että ongelmamme on ollut tehottomuus, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson pohdiskeli.

– Ilves teki tänään omansa viime hetken erikoistilanneesta, meidän pitää ottaa oppia näistä tilanteista. Puolustus ja muut peruspelimme taso on tällä hetkellä hyvällä tasolla ja pitää muistaa, että Ilves voitti meidät tammikuussa 7-1. Onhan tämä nyt valtava parannus siihen nähden. Eikä viime syksyn Veikkausliigapelistäkään mitään hyviä muistoja jäänyt. Me olemme voittaneet enemmän palloja kuin vastustaja ja vastustajan maalivahdeille on tullut säännönmukaisesti enemmän torjuntoja myös liigajoukkueita vastaan, Johansson muistuttaa.

– Ilves sai ensimmäisen kunnon paikkansa vasta lopussa, jonka Jere (Koponen) hienosti torjui. Meidän erityinen teemamme ja harjoittelun kohde ennen kauden alkua on viimeistely. Viimeisellä kolmanneksellakin tehdään vielä hyviä ratkaisuja, mutta se aivan viimeinen ratkaisu on ollut ongelmamme. Me kyllä tiedämme sen. Vaihdot meni tänään suunnitellusti ja joukkue vältti onneksi loukkaantumiset, Johansson vielä listasi.

TPS julkaisee seuraavan uuden pelaajasopimuksensa välittömästi, kun seuralla on lupa julkaista sopimus. Sopimuksen julkistaminen on viivästynyt muutamalla päivällä, mutta tapahtuu toivottavasti jo sunnuntaina, tai viimeistään alkuviikon aikana.

Ilves – TPS 1-0 (0-0)

90. oma maali 

Jere Koponen – Juhani Pikkarainen – Atte Sihvonen – Rasmus Holma – Samuel Mahlamäki (59 min Santeri Pohjolainen) – Alim Moundi – Jesper Karlsson – Juri Kinnunen – Joakim Latonen (70 min Jasper Jalonen) – Albijon Muzaci (59 min Elmo Heinonen) – Oskari Jakonen (87 min Severi Pöysä)

Lisää uutisia