TPS leipoi kauden suurimman voiton – Haaralan ilta kruunattiin knallilla

TPS toipui täydellisesti viime perjantain Haka-pelin pettymyksestä ja upotti Rovaniemen kaimaseuransa tylysti Kupittaan turpeeseen lukemin 4-1. Palloseura löi taululle kauden komeimmat voittolukemat. TPS jätti voitollaan RoPS:n jo kymmenen pisteen päähän.

TPS kuroi samalla Hakan etumatkan neljään pisteeseen, sillä koskilaiset taistelivat Lahdessa samaan aikaan maalittoman tasapelin. Ja TPS:llä on edelleen se yksi ottelu vähemmän pelattuna. IFK Mariehamn on TPS:ää nyt viisi pistettä edellä.

TPS löi maanantaina taululle jo avausjaksolla johtolukemat 3-0, joten peli oli jo siinä vaiheessa aika lailla selvä. Raitapaitojen suurin sankari oli Santeri Haarala, joka kuritti rovaniemeläisiä kolmella maalilla eli knallitempulla. Myös Mika Ääritalo nousi isoon rooliin hyökkäyspäässä ja hän oli juonimassa TPS:n kahta ensimmäistä maalia.

– Mä olen todella tyytyväinen siihen, miten me pelattiin. RoPS on hyvin syöttelevä joukkue, vaikka ne taulukossa onkin siellä alhaalla. Me tiedettiin ennakkoon aika hyvin, miten RoPS yritti murtaa meidän puolustusta. Tehtiin töitä todella ahkerasti omassa puolustusmuodossa ja kun voitettiin pallo, niin sitten mentiin ja myös tulosta tuli, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson analysoi helpottuneena.

Johansson kuitenkin painotti, että voitto ei todellakaan tullut helposti, vaan ihan puhtaasti raa´an työn kautta. Hän suitsutti nyt myös joukkueensa pallollista peliä.

– Tänään piti tehdä todella paljon kuitenkin töitä, meillä oli hyvin kärsivällisyyttä. Pallollisen peli pitää olla tehokasta ja sen pitää myös johtaa johonkin. Tänään tehtiin neljä maalia ja olen ensimmäiseen 70 minuuttiin erittäin tyytyväinen, Johansson summasi.

– Lisäksi meillä oli hyviä erikoistilanteita ja erinomaisia vastahyökkäyksiä. Ja nyt saatiin pidettyä sitä palloa hyökkäysalueella. Loppu meni vähän sellaiseksi pelailuksi, mutta pelejä tulee niin kovaa tahtia, että on pakko tehdä järkeviä vaihtoja ja miettiä myös jo seuraavaakin peliä, Johansson vielä muistutti.

TPS:n avausmaali leivottiin kokoon jo 17. minuutin kohdalla. Ääritalo taisteli pallon ja keskitti, Albijon Muzaci oli luukulla jatkamassa ja Haarala junttasi pallon kärppänä maaliviivalta sisään.

Reilun puolen tunnin kohdalla Ääritalo pyssytti vasurillaan pienen spurtin jälkeen 2-0 ja veto painui vastustamattomasti vapaasta etukulmasta sisään. Ääritalo ehti sitä ennen jo hukata yhden avopaikankin, mutta paikkasi upealla kanuunalla pikaisesti asian.

TPS rakensi kolmannen maalinsa juuri ennen taukovihellystä. Niklas Pyyhtiä antoi kaukaa korkean vapaapotkun maalille ja Rasmus Holma pääsi puskemaan pelivälineen tolppaan. Haarala oli kuitenkin haistelemassa paluupalloa ja latasi sen suoraan RoPS:n verkkoon.

Haarala kruunasi knallitemppunsa 54. minuutin ampumalla pilkun maalin oikeaan alanurkkaan. Haarala oli onnistunut knallitempussa jo kerran tällä kaudella aikaisemmin Kakkosen tasolla SalPa:n verkkoon, mutta nyt knalli on totista totta myös Veikkausliigatasolla.

– Sitä ennen en muistakaan, koska olisin kolmea maalia tehnyt. Tosi tärkeät kolme pinnaa ja hieno esitys koko joukkueelta. Oltiin se joukkue, joka halusi tänään voittaa. Kyllä tällä on iso vaikutus koko joukkueen itseluottamukseen ja torstaina on jo edessä kauden toinen Turun derby, Haarala painotti.

Vieraiden 4-1-kavennusmaalin puski Matias Tamminen, kun kellossa oli jo lähes 90 minuuttia täynnä.

Veikkausliigan kiivas tahti jatkuu TPS:n osalta siis jo ensi torstaina, kun edessä on kauden toinen Turun derby, tällä kertaa on vuorossa Interin kotiottelu. Sunnuntaina Kupittaalle saapuu sitten SJK ja se taistelu alkaa klo 16.00.

TPS:n yhteistyökumppani Ravintola Mami valitsi ottelun maukkaimmaksi suoritukseksi luonnollisesti Santeri Haaralan hattutempun. 


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=A7TYRv-4cyk

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia