TPS-legenda Kasper Hämäläinen palkittiin urheilijan ura -palkinnolla Varsinais-Suomen Urheilugaalassa

Pitkän ja ansiokkaan ammattilaisuransa viime kauteen päättänyt Kasper Hämäläinen palkittiin eilen järjestetyssä Varsinais-Suomen Urheilugaalassa urheilijan ura -palkinnolla.

Parikymmenvuotisen ammattilaisuransa aikana TPS-kasvatti Hämäläinen pelasi kunnioitettavat 63 A-maaottelua. Viime vuonna hänet kutsuttiinkin maajoukkueen gladiaattorit-kunniakerhon jäseneksi. Ensikosketuksensa jalkapalloon Maskun Palloseurassa saanut Kappe edusti Suomessa aikuisiällä aina vain Turun Palloseuraa. Tepsissä hän voitti kaksi SM-pronssia ennen pitkää uraa ulkomailla.

Ulkomaiden kentillä Hämäläinen teki yli kymmenvuotisen uran. Puolan pääsarjassa hän pelasi yhteensä 191 ottelua Lech Poznanin ja Legia Varsovan riveissä. Hämäläinen voitti neljästi Puolan mestaruuden, kahdesti Puolan Cupin sekä kertaalleen Puolan Super Cupin. Legia Varsovan riveissä hän pääsi pelaamaan myös jalkapallon Mestarien liigassa.

Uransa aikana Kappe ehti myös pelaamaan 90 ottelua Ruotsin pääsarjassa Djurgårdenin paidassa ja edustamaan Tshekin pääsarjaseura FK Jablonecia.

Futisyhteisöön Kappe on jättänyt vahvan jäljen paitsi pelitaidoillaan niin ennen kaikkea persoonallaan. Positiivinen asenne ja toiset huomioon ottava käytös ovat tunnusomaisia piirteitä Hämäläiselle sekä pelikentällä että sen ulkopuolella. Pitkällä urallaan hän on ollut urheilusta kiinnostuneille lapsille ja nuorille erinomainen esikuva. Pitkän peliuran Kasper Hämäläisessä itsessään herättämiä ajatuksia, tunteita ja muistoja voit kerrata katsomalla Hämäläisen uran päätöshaastattelun TPS TV:stä ja lukemalla Kapen henkilökuvan Tepsin kotisivuilta.

Kiitos hienosta peliurasta ja lämpimät onnittelut jälleen yhdestä ansaitusta tunnustuksesta, Kappe!

Kuva: LiikU & Varsinais-Suomen Urheilugaala

Lisää uutisia