TPS laajentaa alueellista junioritoimintaansa Turussa

TPS juniorijalkapallo laajentaa toimintaansa kilpailupuolen lisäksi entistä vahvemmin myös harrastepuolelle. TPS onkin saanut valmiiksi nuorimpien juniori-ikäluokkiensa uusitun alue- ja organisaatiorakenteen. TPS on rakentanut myös 3-11-vuotiaille lapsille oman pelaajapolun, josta avautuu jatkuva ja turvallinen mahdollisuus harrastaa päiväkodista ensimmäisiin kouluvuosiin. TPS:ssä koetaan, että seuratoimintaan pitää liittyä myös yhteiskuntavastuullisuus.

-Tarjoamme lapsille edullista matalan kynnyksen harrastustoimintaa kaksi kertaa viikossa, koska tiedämme, että sille on tarvetta. Meillä on jo nyt alle kouluikäisille 3-5-vuotiaille lapsille päiväkotifutista neljässä eri päiväkodissa. Lisäksi 5-7-vuotiailla lapsilla on omat temppukoulumme. Haluamme auttaa lapsia säännöllisen liikunnan pariin jo ennen kouluikää, TPS juniorijalkapallon Kari Uronen korostaa.

7-11-vuotiaille koululaisille on puolestaan luotu oma alueellinen joukkuejärjestelmänsä, jota tuetaan vielä erillisellä iltapäiväkerhotoiminnalla. Varissuon alueella jo toimiva TPS East saa rinnalleen TPS Northin, TPS Westin ja TPS Southin. TPS Northin painopiste tulee olemaan Halisissa, TPS Westin puolestaan Pansiossa ja TPS Southin toimintaa keskittyy Hirvensalon ja sen lähialueille.

-Toteutamme tämän kokonaisuuden yhteistyökumppaniemme, Turun kaupungin sekä lasten ja heidän vanhempiensa toiveesta. TPS aikoo kouluttaa ja hakea myös uusia ohjaajia näiden hankkeiden ympärille. Saamme samalla alueellisia joukkueita sellaisiin kaupunginosiin, joissa toimintaa ei tällä hetkellä ole. Haluamme tarjota turkulaislapsille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa mahdollisimman lähellä omaa kotia, Uronen painottaa.

TPS:n kilpailupuolen pelaajapolku tähtää puolestaan molempiin edustusjoukkueisiin. Poikien puolella on oma linja, joka johtaa nuorimmista E- ja F-ikäluokista aina A- ja B-poikien SM-sarjajoukkueisiin asti. D12-ikäluokasta valitaan junioriakatemiapelaajat, jotka siirtyvät toisen vuoden jälkeen jalkapalloakatemiaan. Tyttöjen puolella korkein junioritaso on B-tyttöjen SM-sarjajoukkue. Tytöillä on omat joukkueensa myös kaikissa nuoremmissa ikäluokissa. TPS tulee tiivistämään yhteistyötään myös Southwest United –verkoston joukkueiden kanssa.

TPS juniorijalkapallon kilpa- ja harrastepuolen uusi organisaatiorakenne perustuu TPS:n edustusjoukkueen nykyisen päävalmentajan, Mika Laurikaisen, luomaan pohjatyöhön.

-Strategiamme on selkeä. TPS haluaa kasvattaa pelaajia edustusjoukkueisiimme sekä sitä kautta myös kansainvälisille kentille. Haluamme ihan yhtä lailla tarjota lapsille harrastusmahdollisuuksia tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Seuramme arvoihin kuuluu tietysti menestys ja kilpailu, mutta niiden rinnalla haluamme tukea lasten säännöllisiä ja edullisia liikuntamahdollisuuksia, Laurikainen linjaa.

Tiedotustilaisuus TPS TV:ssä:
http://tpstv.fi/tps-laajentaa-alueellista-junioritoimintaansa-turussa/

Lisää uutisia