TPS kohtaa kotiavauksessa perjantaina HIFK:n – sairastuvalta ikäviä uutisia

TPS pelaa perjantaina ensimmäisen kotiottelunsa Suomen Cupissa. Vastaan asettuu HIFK, jonka kanssa TPS pelaa samalla sarjatasolla vasta alkavalla kaudella. TPS ja HIFK ovat onnistuneet pelaamaan helsinkiläisten uuden tulemisen jälkeen aina sarjatasoilla aina ristiin.

Kun TPS putosi kauden 2014 päätteeksi Veikkausliigasta, niin HIFK nousi tilalle. Osat vaihtuivat kaudeksi 2018, kun TPS puolestaan nousi ja HIFK putosi. Ja kuinka ollakaan TPS putosi kaudeksi 2019 Ykköseen ja HIFK nousi jälleen tilalle.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet Suomen Cupissa kaksi ottelua ja molempien jengien saldona on yksi tappio ja tasapeli. Molemmat ovat hävinneet HJK:lle. TPS saalisti ensimmäisen pinnansa IFK Mariehamnilta ja HIFK puolestaan Hongalta.

– IFK Mariehamn-ottelu oli jo ihan kelvollinen esitys, mutta uskon, että HIFK:ta vastaan vauhti vielä lisääntyy. HIFK:n paketti on vaikuttanut yllättävän valmiilta. On hienoa päästä kotihalliin myös virallisen ottelun merkeissä, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen myöntää.

Juho Lähde oli maanantaina joukkueen harjoituksissa mukana, mutta homma tyssäsi jo puolen tunnin jälkeen. Hänen nilkkansa alkoi oireilemaan jälkeen huolestuttavasti.

– Se on todella ikävä juttu hänelle ja joukkueelle. Kipu vaan palasi nilkkaan ja nyt hänellä on edessään magneettikuvaukset, Pikkarainen huokaisi.

Maalivahti Santeri Aaltosen magneettikuvien tulokset puolestaan tulivat ja ne kertoivat karun totuuden. Hän joutuu selkäoperaatioon ja on poissa pelistä useamman kuukauden. Korvaajaksi ovat ehdolla ainakin Aati Riihimäki sekä tuttu Miikka Mujunen.

– Santeri odottaa leikkausta ja se tehdään niin pian kuin vaan mahdollista. Se on reaaliteetti, että tarvitsemme uuden maalivahdin varmaankin jonnekin heinäkuun alulle asti ainakin, TPS-käskyttäjä vahvistaa.

Albijon Muzaci haki pelituntumaa keskiviikkona seuran U23-joukkueesta ja sai pallon heti pilkulta sisään. Hän jatkaa pelaamista myös perjantaina HIFK:ta vastaan. Pikkarainen kuitenkin muistuttaa, ettei halua kuormittaa Muzacia tässä vaiheessa vielä liikaa.

Hyökkääjä Eliécer Espinosa joutui pieneen yllättävään operaatioon ja lepää vielä tämän viikon. Hän palaa vahvuuteen kuitenkin jo ensi viikolla. Myös Jonni Peräaho jatkaa sairaustuvalla selkävammansa kanssa.

– Perjantaina mennään siis aika samoilla pelaajilla kuin viime sunnuntaina. En kaavaile suuria muutoksia peliimme muutenkaan. Pitää joidenkin murheiden keskellä kuitenkin muistaa, että on joukkue ihan eri tavalla valmis kuin vaikkapa vuosi sitten jollain pimeällä Kajaanin reissulla. HIFK-peli määrää varmasti suuntaamme ja seuraamme todella tarkkaan, mistä ne tilanteet syntyvät molempiin päihin, Pikkarainen kaavailee.  


TPS – HIFK LähiTapiola-areenalla (os. Nummisuutarinkatu 3, 20320 Turku) pe 7.2. klo 14.00.

Liput: 5 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. TPS:n kausikorttilaiset 2020 pääsevät kaikkiin Suomen Cupin kotiotteluihin ilmaiseksi. Myös TPS:n Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, TPS:n lisenssikortilla, Suomen Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO-korteilla sekä erotuomarikortilla pääsee seuraamaan kaikkia TPS:n kotiotteluita.

LähiTapiola-areenan sisätiloista löytyy TPS:n ylläpitämä kioski, josta saa muun muassa kahvia ja Naantalin Aurinkoisen pullaa. LähiTapiola-areenan ulkopuolelta puolestaan löytyy grilli, jossa on myynnissä TPS-makkaroita.

TPS-HIFK-ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3552644

Lisää uutisia